ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Παλμέιρας – Κορίνθιανς

Βραζιλία: Παλμέιρας – Κορίνθιανς
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ντέρμπι μίσους στο «Αλιάνζ Πάρκε» του Σάο Πάολο, με την πρωταθλήτρια Παλμέιρας να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην 2η θέση και το -1 από την πρωτοπόρο Φλαμένγκο, την στιγμή που η προτελευταία Κορίνθιανς προσπαθεί να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη.

Να σημειωθεί, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στο Μπραζιλεϊράο είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.

Πέντε συνεχόμενες νίκες στο Μπραζιλεϊράο για την Παλμέιρας μέχρι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, εκεί πάντως όπου η πρωταθλήτρια Βραζιλίας προσγειώθηκε ανώμαλα, καθώς γνώρισε την ήττα με 0-3. Πίσω στο σκορ στο συγκεκριμένο ματς στο ένατο λεπτό, με την Παλμέιρας πάντως να έχει ευκαιρίες στην συνέχεια και γενικότερα να προσπαθεί να αντιδράσει. Το δεύτερο τέρμα της αντιπάλου της πάντως σε ένα κακό χρονικά σημείο, στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (48΄), της έκοψε ουσιαστικά τα πόδια, ενώ το κερασάκι στην τούρτα για την Φορταλέζα στο εξηκοστό ένατο λεπτό. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη ήττα της Παλμέιρας στο πρωτάθλημα μακριά από το «Αλιάνζ Πάρκε».

Στον αντίποδα, τυχερό 1-1 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Κουιαμπά, με την Κορίνθιανς να σώζει την παρτίδα ισοφαρίζοντας λίγο πριν το φινάλε, αφού προηγουμένως η αντίπαλος της είχε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη όλων ένα χαμένο πέναλτι στο πεντηκοστό έκτο λεπτό για να φτάσει στο 0-2 και να «κλειδώσει» ουσιαστικά το ματς. Σε κρίση η σπουδαία Κορίνθιανς, παραμένοντας χωρίς τρίποντο για οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές, όντας στην προτελευταία θέση και με τον 41χρονο Πορτογάλο, Αντόνιο Ολιβέιρα, να παίζει σήμερα το κεφάλι του.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Παλμέιρας, τέσσερις για την Κορίνθιανς και πέντε ισοπαλίες, στις 16 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την «βερντάο», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα).

Ντέρμπι μίσους Παουλίστα, με το 1,45 πάντως που συνοδεύει την πρωταθλήτρια Παλμέιρας πραγματικά να ξενίζει, ανεξάρτητα της αγωνιστικής κατάστασης και της βαθμολογικής θέσης της Κορίνθιανς. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, ρισκάροντας με κάτι σαφώς πιο ελκυστικό.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.083 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x