ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Βολιβία – Παναμάς

Κόπα Αμέρικα: Βολιβία – Παναμάς
Spread the love

Η 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα, με την Βολιβία και την ομάδα του Παναμά να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ορλάντο. Την ίδια ώρα στο άλλο ματς του ομίλου στην Ατλάντα, η διοργανώτρια ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών φιλοξενεί την Ουρουγουάη.

Τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στα νοκ άουτ προημιτελικά για τις δύο πρώτες κάθε γκρουπ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης 16 ομάδες, καθώς παίρνουν μέρος και οι έξι πιο δυνατές της ζώνης της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα μεταξύ των ομάδων ματς. Τα ζευγάρια επίσης που προέκυψαν στα νοκ άουτ προημιτελικά μετά και την ολοκλήρωση χθες του 2ου ομίλου, το Αργεντινή – Εκουαδόρ και Βενεζουέλα – Καναδάς.

Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς για την Βολιβία, με την ομάδα του 55χρονου Βραζιλιάνου, Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο, μετά το 0-2 της πρεμιέρας από την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, να γίνεται ο σάκος του μποξ για την Ουρουγουάη, από την οποία ηττήθηκε 0-5. Με στόχο το θαύμα πλέον στο σημερινό ματς, ψάχνοντας νίκη με πολλά γκολ και να ηττηθεί ταυτόχρονα η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών από την Ουρουγουάη αρκετά τέρματα.

Στην άλλη πλευρά, καλή εμφάνιση αλλά ήττα με 1-3 στην πρεμιέρα από την Ουρουγουάη για την ομάδα του Παναμά, η οποία όμως εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα την 2η αγωνιστική με τις ΗΠΑ και με τέρμα του επιθετικού της Κατόλικα Κίτο, Χοσέ Φαγιάρδο, επτά λεπτά πριν το φινάλε, έριξε στον καναβάτσο τους διοργανωτές (2-1). Παρ’ όλα αυτά, στην 3η θέση, καθώς μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων, ψάχνοντας τη νίκη σήμερα και αν γίνεται με αρκετά γκολ, για να πάρει την 2η και φυσικά την πρόκριση, αν οι ΗΠΑ την ίδια ώρα επικρατούν της Ουρουγουάης. Μια θέση βέβαια που μπορεί να πάρει, χωρίς να μπλέξει σε διαφορές τερμάτων, αν η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν κερδίσει την Ουρουγουάη.

Προϊστορία: Σύμπτωση ίσως, πως οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν  και το 2016 στην φάση των ομίλων στο Ορλάντο, με νικήτρια την ομάδα του Παναμά με 2-1, στη μοναδική τους μονομαχία την τελευταία δεκαετία σε Κόπα Αμέρικα. Υπάρχει επίσης και ένα φιλικό τον Αύγουστο του 2023 στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας, στο οποίο επικράτησε και πάλι ο Παναμάς με το ίδιο σκορ.

Να πω την αλήθεια πρώτη μου σκέψη ήταν το «διπλό». Παρ’ όλα αυτά, με το σκεπτικό πως πολύ πιθανό η ομάδα του Παναμά να χρειαστεί γκολ, αλλά και η Βολιβία να θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι, επέλεξα ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.962 times, 3 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x