ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro 2024: Βέλγιο – Γαλλία

Euro 2024: Βέλγιο – Γαλλία
Spread the love

Στη Μαρκούρ Σπιέλ-Αρένα του Ντίσελντορφ 47 χιλιάδες Βέλγιο και Γάλλοι θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της δεύτερης με την τρίτη ομάδα της Fifa και φυσικά των δύο κορυφαίων Ευρωπαϊκών ομάδων Όμως καμία από τις δύο δεν πέρασε από τον όμιλο με ευκολία .

Τόσο η Γαλλία όσο και το Βέλγιο προβλημάτισαν πάρα πολύ με τις εμφανίσεις τους στη φάση των ομίλων του Euro 2024. Τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των γκρουπ τους πίσω από Αυστρία και Ρουμανία, αντίστοιχα, και οι διασταυρώσεις έφεραν τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στη φάση των “16”. Η Γαλλία μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους Βέλγους. Το σίγουρο είναι ότι το Βέλγιο προστέθηκε στο δύσκολο μονοπάτι που περιλαμβάνει Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Η Γαλλία τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από την Αυστρία την οποία είχε νικήσει ενώ το Βέλγιο με 4 βαθμούς πέρασε και αυτό ως δεύτερο σε έναν όμιλο που όλες οι ομάδες τερμάτισαν με 4 βαθμούς. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει εντυπωσιάσει . Με την Γαλλία να έχει επηρεασμένο τον Εμπαπέ με το κάταγμα στη μύτη ενώ στο Βέλγιο ο Λουκάκου έχει πετύχει 3 γκολ όμως κανένα δεν έχει μετρήσει .

Στην παράδοση του ματς όσο και αν φαίνεται απίστευτο η Γαλλία έχει χάσει από το Βέλγιο 30 φορές. Έχουν αναμετρηθεί 75 φορές και έχει νικήσει τις 26 ενώ 19 ματς έληξαν ισόπαλα .Βέβαια αυτή η παράδοση έχει αρχίσει από το 1904 με το ματς τελειώνει ισόπαλο 3-3 Μάλιστα τα δύο επόμενα χρόνια το Βέλγιο πέτυχε μεγάλες νίκες κόντρα στη Γαλλία 5-0 και 7-0. Βέβαια τα τελευταία χρόνια επικρατεί η Γαλλία αφού τόσο το 2021 στο Νations League επικράτησε με 3-2 όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018 με 1-0 . Από τ ο1981 οι Βέλγοι νίκησαν μόνο σε δύο ματς την Γαλλία στα 13 που αναμετρήθηκαν

Τελευταία φορά που έπαιξαν αντίπαλοι σε Euro ήταν στους ομίλους του 1984 με τη Γαλλία να νικά με 5-0. Τελευταία φορά που το Βέλγιο νίκησε σε επίσημοι ματς την Γαλλία ήταν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 όταν επικράτησε εντός έδρας με 2-0.

Nα σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδς θα παίξουν και το Σεπτέμβριο στο Nationς League αφού είναι στον ίδιο όμιλο .

Πρόταση: Γκολ – γκολ

(Visited 415 times, 1 visits today)
About Author

Γιώργος Λίγγρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x