ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2024: Πορτογαλία- Σλοβενία ( Φάση “16”)

Euro2024: Πορτογαλία- Σλοβενία ( Φάση “16”)
Spread the love

H Πορτογαλία είδε ένα νικηφόρο σερί στην φάση των ομίλων να σταματάει με “θύτη” την Γεωργία πριν από λίγες ημέρες αλλά αυτή η ήττα της κόστισε μονάχα σε γόητρο και αριθμούς.

Από την άλλη πλευρά η Σλοβενία βρίσκεται στην Φρανκφούρτη έχοντας ήδη γράψει ιστορία αφού παίζει για πρώτη φορά σε νοκ άουτ και θα παλέψει για να εξαντλήσει τις όσες πιθανότητες της αναλογούν για να αντιμετωπίσει είτε την Γαλλία είτε το Βέλγιο στα προημιτελικά.

Οι Ίβηρες έπεσαν θύματα έκπληξης αφού ηττήθηκαν με 2-0 από την Γεωργία των: Μικαουτάτζε- Κβαρασκέλια αλλά οι δυο νίκες που είχαν πετύχει back to back νωρίτερα απέναντι σε Τσεχία και Τουρκία είχαν ήδη “σφραγίσει” την πρόκριση και την πρωτιά από τον όμιλο στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Μην ξεχνάμε πως σε εκείνο το ματς ο Ισπανός εκλέκτορας είχε κρατήσει εκτός για να τους δώσει τις απαραίτητες ανάσες τους: Μπρούνο Φερνάντες, Ρούμπεν Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα τον Πέπε κλπ.

Κάπως έτσι γνώρισαν μόλις την 3η τους ήττα μετά τον αποκλεισμό τους από το Μαρόκο στο Μουντιάλ2022 η οποία ήττα τερμάτισε μεταξύ άλλων και ένα σερί 12 νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Σλοβενία έχει ήδη “σπάσει το ταβάνι” της αφού βρίσκεται στα νοκ άουτ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Την τελευταία αγωνιστική έμεινε ισόπαλη δίχως τέρματα απέναντι στην Αγγλία ενώ νωρίτερα είχε φέρει άλλες δυο ισοπαλίες απέναντι σε Δανία και Σερβία με το ίδιο ακριβές σκορ: 1-1.

Μάλιστα απέναντι στην Σερβία βρέθηκε μια ανάσα από το “τρίποντο” της νίκης αλλά τελικά δέχτηκε την ισοφάριση στα χασομέρια από τον Γιόκιτς.

Είναι αξιοσημείωτο πως η ομάδα του Ματίαζ Κεκ βρίσκεται στους “16” με την 3η χαμηλότερη ever κατοχή της μπάλας στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και με την χαμηλότερη ( 32%) βέβαια στην παρούσα διοργάνωση.

Με τον Όμπλακ της Αθλέτικο Μαδρίτης στην 68η συμμετοχή του απόψε κάτω από τα δοκάρια αλλά και τον Μπέντζαμιν Σέσκο , το μεγάλο της αστέρι, στην επίθεση να αναμένεται να τραβήξουν και απόψε … κουπί όπως βέβαια και ο mvp του αγώνα με την Αγγλία ο Άνταμ Τσερίν του Παναθηναϊκού.

Αξίζει να αναφερθεί πως εάν εξαιρέσουμε το ματς με τους Εγγλέζους η τελευταία φορά που δεν βρήκαν δίχτυα ήταν πριν από 14 αγώνες σε μια ήττα τότε από την Φιλανδία.

Προϊστορία: 1/1 σε νίκες για την Σλοβενία σε ένα φιλικό ματς στην Λιουμπλιάνα στις 26 Μαρτίου.

* Οι Ίβηρες δεν έχουν χάσει back to back επίσημα ματς από το Euro2008 ενώ με βάση τα νούμερα στην φάση των ομίλων μονάχα η διοργανώτρια Γερμανία είχε περισσότερο κατοχή, είχε περισσότερες προσπάθειες για γκολ και λιγότερα σου στην εστία τους. Μελανό σημείο πως από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου το 2016 και μετά έχουν χάσει στα τρία από τα τέσσερα νοκ άουτ παιχνίδια τους είτε σε Euro είτε σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Χαμηλά προσφέρεται τόσο η πρόκριση τους όσο και το σημείο για μια πιθανή νίκη τους στο 90λεπτο. Έτσι οδηγούμε στο ειδικό στοίχημα των 2+ προσπαθειών στην εστία του CR7 σε τιμές διπλασιασμού αλλά και στο σενάριο να βρει πρώτος δίχτυα απόψε σε απόδοση 4.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ: CR7 2+ προσπάθειες στην εστία/ Πρώτος σκόρερ στο ματς

(Visited 399 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x