ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Βραζιλία – Κολομβία  

Κόπα Αμέρικα: Βραζιλία – Κολομβία  
Spread the love

Η 3η και τελευταία αγωνιστική στον 4ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα και «τελικός» της 1ης θέσης στην Καλιφόρνια ανάμεσα στην Βραζιλία και την Κολομβία. Την ίδια ώρα στο άλλο ματς του συγκεκριμένου ομίλου, η Παραγουάη και η Κόστα Ρίκα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Όστιν του Τέξας.

Τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στα νοκ άουτ προημιτελικά για τις δύο πρώτες κάθε γκρουπ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης 16 ομάδες, καθώς παίρνουν μέρος και οι έξι πιο δυνατές της ζώνης της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα μεταξύ των ομάδων ματς. Τα ζευγάρια επίσης που προέκυψαν στα νοκ άουτ προημιτελικά είναι το Αργεντινή – Εκουαδόρ και Βενεζουέλα – Καναδάς, ενώ ολοκληρώθηκε χθες ο 3ος όμιλος με την Ουρουγουάη στην 1η θέση και την ομάδα του Παναμά στην 2η.

Μονότερμα και πολλές ευκαιρίες στο ματς της πρεμιέρας με την Κόστα Ρίκα, με την Βραζιλία όμως να μένει στο 0-0 και το αποτέλεσμα αυτό να κάνει, προς ώρας, την διαφορά με την σημερινή της αντίπαλο. Η Βραζιλία ακολούθως αποκατέστησε την τάξη με το 4-1 σε βάρος της Παραγουάης, αλλά χρειάζεται σήμερα νέο τρίποντο για να πάρει την 1η θέση και να βρεθεί στα νοκ άουτ προημιτελικά απέναντι στην ομάδα του Παναμά και όχι κόντρα στην Ουρουγουάη.

Στον αντίποδα, 2-1 στην πρεμιέρα σε βάρος της Παραγουάης και 3-0 ακολούθως κόντρα στην Κόστα Ρίκα, με την Κολομβία όχι μόνο να «καθαρίζει» εύκολα την πρόκριση αλλά να πανηγυρίζει ταυτόχρονα την δέκατη της συνεχόμενη νίκη σε επίσημα και φιλικά, σε όλες τις διοργανώσεις. Αήττητη γενικότερα για 25 συνεχόμενα ματς, κυνηγώντας σήμερα την ισοφάριση του ρεκόρ της, στοχεύοντας αν αυτό συμβεί να το σπάσει φτάνοντας τα 27 στα νοκ άουτ προημιτελικά. Εκεί όπου θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα του Καναδά αν τερματίσει σήμερα στην 1η θέση ή κόντρα στην Ουρουγουάη αν ηττηθεί και έρθει 2η.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Κολομβία το 2015 στα γήπεδα της Χιλής, με την «απάντηση» της Βραζιλίας να έρχεται με το 2-1 του 2021 ως διοργανώτρια τότε στο «Ενζενιάο» του Ρίο, στις δύο μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία σε Κόπα Αμέρικα. Επικράτηση επίσης με 2-1 για την Κολομβία στα μέσα Νοεμβρίου στη Μπαρανκίγια, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, στα πλαίσια των προκριματικών του Μουντιάλ.

Εκτίμηση μου, πως καμία από τις δύο ομάδες δεν φοβάται την Ουρουγουάη, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θα θέλουν να βρεθούν απέναντι της με το καλημέρα στα νοκ άουτ προημιτελικά. Το γόητρο επίσης και η νίκη σε κάθε ματς, επίσημο ή φιλικό είναι πάντα στόχος της Βραζιλίας, ενώ κίνητρο για την Κολομβία να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό αήττητο σερί.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.866 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x