ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2024: Αυστρία- Τουρκία ( Φάση “16”)

Euro2024:  Αυστρία- Τουρκία ( Φάση “16”)
Spread the love

Απόψε στην Λειψία έρχονται αντιμέτωπες η Αυστρία και η Τουρκία με τον νικητή να παίρνει το έπαθλο για τα προημιτελικά εκεί που θα περιμένει ή η Ολλανδία ή η Ρουμανία.

Η Αυστρία του Ραλφ Ράγκινγκ προκρίθηκε στα νοκ άουτ ούσα νικήτρια στον 4ο όμιλο μετά την νίκη της την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ολλανδία ( 3-2) σε ένα ματς -θρίλερ. Σε έναν εξ ορισμού δύσκολο όμιλο , μαζί με Γαλλία και τους Οράνιε, κατέκτησαν την κορυφή σε συνδυασμό με την αναπάντεχη ισοπαλία των τρικολόρ απέναντι στους βαθμολογικά αδιάφορους Πολωνούς (1-1).

Ήδη, έχουν καταφέρει ένα επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς πως στα δυο πρώτα Euro που συμμετείχαν το 2008 , στα δικά τους γήπεδα , αλλά και οχτώ χρόνια αργότερα δεν πέρασαν από την φάση των ομίλων.

Για την ακρίβεια έχουν προκριθεί σε νοκ άουτ μεγάλων τουρνουά στα Μουντιάλ του 1934 και του 1954 αλλά και στο πιο πρόσφατο Euro πριν από τρία χρόνια.

Είναι αξιοσημείωτο πως αριθμεί 14/19 νίκες με μόλις δυο ήττες ενώ από τον Ιούνιο του 2022 που ανέλαβε ο 66χρονος Γερμανός εκλέκτορας έχουν το 4ο μεγαλύτερο ποσοστό νικών σε όλες τις διοργανώσεις πίσω από την Πορτογαλία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Δεν έχουν αναφερθεί απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε το κλασικό “4-2-3-1” με τον Αρναούτοβιτς στο “9” και τους: Μπαουμγκάρντερ , Σάιβαλντ και τον Γκρίλιτς στον άξονα ενώ στα “φτερά” λογικά θα ξεκινήσουν οι: Σάμπιτσερ – Λάιμερ.

Οι Τούρκοι βρίσκονται στα νοκ άουτ για πρώτη φορά από το 2008 όταν στα γήπεδα της Αυστρία τότε είχαν φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά.

Στο τελευταίο τους παιχνίδι στο γκρουπ επικράτησαν με 2-1 της Τσεχίας με γκολ του βετεράνου Τοσούν στα χασομέρια και ενώ οι αντίπαλοι τους έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό λόγω αποβολής του Μπαράκ.

Νωρίτερα είχαν κερδίσει την Γεωργία με 3-1 ενώ ενδιάμεσα είχαν χάσει από την Πορτογαλία με 3-0.

Ο Μοντέλα έχει φτιάξει μια νεανική εθνική ομάδα, είναι χαρακτηριστικό πως παρέταξε την 2η πιο νεανική 11άδα κατά μέσο όρο στην φάση των ομίλων, με επιθετικές αρετές όπου ξεχωρίζουν οι: Γκιουλέρ, Γιλντίζ , Γιλμάζ και βέβαια το 10άρι ο Τσαλχάνογλου ο οποίος ωστόσο θα λείψει απόψε λόγω καρτών όπως και ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟ ο Σαμέτ Ακαϊντίν.

Πολύ κόσμο θα έχουν στις εξέδρες της Red Bulls Arena όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας που παίζει η Τουρκία έχοντας την συμπαράσταση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών.

Προϊστορία: Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο αυτές εθνικές ομάδες σε φιλικό ματς τον Μάρτιο του 2024 η Αυστρία είχε συντρίψει την Τουρκία με 6-1 και τον Γκρέγκοριτς να πετυχαίνει χατ τρικ.

* To momentum λέει Αυστρία η οποία αριθμεί 8/10 νίκες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία έχει χάσει 4/7 δικά της ματς παρά την πρόκριση της στους “16”. Σε απόδοση κοντά στον διπλασιασμό βλέπω Αυστρία ωστόσο αναμένω ένα ανοιχτό ματς με φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες. 7/10 Over 2,5 έχουν οι Τούρκοι ενώ οι Αυστριακοί έχουν σκοράρει 3 γκολ ανά 90λεπτο στα δικά τους δυο πιο πρόσφατα ματς. Καταλήγω στο combo του 1Χ με το Over 2,5 σε απόδοση 2,50. Μου αρέσει και το Goal στο 1,75 επίσης.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1Χ+ Over 2,5

(Visited 279 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x