ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Βενεζουέλα – Καναδάς

Κόπα Αμέρικα: Βενεζουέλα – Καναδάς
Spread the love

Στο Άρλινγκτον του Τέξας ο δεύτερος χρονικά νοκ άουτ προημιτελικός του φετινού Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στην Βενεζουέλα και την έκπληξη της διοργάνωσης, «πρωτάρα» ομάδα του Καναδά.

Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι και πως η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρει απέναντι της στον ημιτελικό την κάτοχο του τροπαίου και πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή. Να τονιστεί πάντως, πως η πρωταθλήτρια κόσμου ζορίστηκε αρκετά στον προημιτελικό, καθώς μετά το 1-0 του τριακοστού πέμπτου λεπτού πίστεψε πως εύκολα ή δύσκολα θα κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Μεγάλη πίεση από την ομάδα του Εκουαδόρ, χαμένο πέναλτι του Ένερ Βαλένσια στο εξήντα δύο, ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και απίστευτη ευκαιρία από το Καϊσέδο στο ενενήντα επτά. Στην διαδικασία των πέναλτι μάλιστα η ικανότητα του Μαρτίνες, ο οποίος έκανε δύο αποκρούσεις, έδωσε την πρόκριση στην Αργεντινή, παρά το γεγονός πως ο Μέσι ξεκίνησε με αστεία εκτέλεση αλά Πανένκα.

Η καλύτερη παρουσία της Βενεζουέλας στην ιστορία της σε φάση ομίλων Κόπα Αμέρικα, καθώς είναι η πρώτη φορά που πανηγυρίζει τρεις νίκες, επικρατώντας 2-1 αρχικά με ανατροπή του Εκουαδόρ, 1-0 του Μεξικού, που είχε χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Πινέδα και 3-0 στο φινάλε της Τζαμάικα. Δεδομένο βέβαια πως στόχος πλέον είναι τουλάχιστον τα ημιτελικά, με το μεγάλο όνειρο όμως να είναι η παρθενική της συμμετοχή σε Μουντιάλ, όντας η μόνη ομάδα της Νότιας Αμερικής που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελικά παγκοσμίου κυπέλλου.

Στην άλλη πλευρά,  επιτυχία και μόνο για την ομάδα του Καναδά τα προημιτελικά, ειδικά από την στιγμή που επιβίωσε ως πρωτάρα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο.  Καλή κατά διαστήματα εμφάνιση αλλά ήττα στην πρεμιέρα από την Αργεντινή (0-2), πολύ καθοριστικό το 1-0 της 2ης αγωνιστικής σε βάρος του Περού, ενώ 0-0 στο φινάλε με την απογοητευτική Χιλή, σε μία αναμέτρηση στην οποία βάσει εικόνας και ευκαιριών θα μπορούσε ακόμα και το τρίποντο.

Προϊστορία: Το τρίτο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων και ταυτόχρονα πρώτο τόσο επίσημο όσο και γενικότερα σε Κόπα Αμέρικα. Δύο  ισοπαλίες σε φιλικά στα ισάριθμα ματς που είχαν προηγηθεί, το 2-2 του 2007 και το 1-1 του 2010.

Να πω την αλήθεια, με το μαχαίρι στο λαιμό θα έδινα ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω momentum στην Βενεζουέλα. Η ομάδα του Καναδά όμως δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ενώ τα νοκ άουτ ματς είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σχέση με την φάση των ομίλων και δεν είναι κλισέ αλλά αποδείχθηκε περίτρανα τα ξημερώματα, με την δύσκολη πρόκριση της Αργεντινής ή την «αυτοκτονία» κατά την γνώμη μου του Εκουαδόρ.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 2.080 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x