ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Euro2024: Γαλλία- Πορτογαλία ( Προημιτελικός)

Euro2024: Γαλλία- Πορτογαλία ( Προημιτελικός)
Spread the love

Στο Αμβούργο διεξάγεται ο δεύτερος χρονικά προημιτελικός ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Γαλλία. Ένα ριμέικ του τελικού στο Euro2016 όταν οι Ίβηρες είχαν θριαμβεύσει κατακτώντας στην παράταση το τρόπαιο μέσα στο Παρίσι.

Μια “μονομαχία” ανάμεσα στον 39χρονο CR7 με τα αναρίθμητα ρεκόρ του και τον Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος για πολλούς θεωρείται ο νέος “Βασιλιάς” του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προκρίθηκαν με δραματικό τρόπο εις βάρος της Σλοβενίας στην διαδικασία των πέναλτι με τον Ντιέγκο Κόστα να αποκρούει τρία πέναλτι στην Ρώσικη ρουλέτα και να λυτρώνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος είδε το δικό του πέναλτι στην παράταση να μην καταλήγει στα δίχτυα ελέω Όμπλακ.

Ο γκολκίπερ της Πόρτο έγραψε ιστορία αφού έγινε ο 1ος τερματοφύλακας στην ιστορία του τουρνουά που “λέει” όχι σε τρί πέναλτι στην εν λόγο διαδικασία.

Ήδη έκανε ένα βήμα μπροστά στην τωρινή διοργάνωση , αφού στο Euro2020 είχε φτάσει μέχρι τους “16”, ενώ εάν περάσει τους Γάλλους θα βρεθεί σε έναν τρομακτικό ημιτελικό με τον νικητή του: Γερμανία- Ισπανία.

Τον Ισπανό εκλέκτορα θα πρέπει να τον προβληματίζει το γεγονός πως η ομάδα του δεν έχει βρει δίχτυα στα τελευταία δυο ματς εκ των οποίων μάλιστα το πιο πρόσφατο κόντρα στους Σλοβένους διήρκησε 120 λεπτά.

Οι Γάλλοι δευτεραθλητές κόσμου στο Μουντιάλ του Κατάρ ξεπέρασαν το εμπόδιο του Βελγίου χάρη σε ένα αυτογκόλ του Βερτόχεν πέντε λεπτά πριν από την λήξη του 90λεπτου.

Η ομάδα του Ντεσάν έχει ως “όπλο” της την αμυντική της γραμμή αφού είναι η μοναδική ομάδα του τουρνουά που δεν έχει δεχτεί ακόμη τέρμα , είναι στην πρώτη τριάδα των expected goals κατά της, αλλά στον αντίποδα σκοράρει με το σταγονόμετρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει πετύχει τρία γκολ εκ των οποίων τα δυο είναι αυτογκόλ και το άλλο εύστοχο πέναλτι του Εμπαπέ πράγμα που σημαίνει πως ενώ έχει φτάσει στους “8” ακόμη δεν έχει βρει δίχτυα σε ανοιχτό παιχνίδι.

Η απουσία του Ραμπιό στα χαφ δυσχεραίνει στα πλάνα του Ντεσάν και δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγή συστήματος σε “4-2-3-1” από “4-3-1-2” με Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και Εμπαπέ στα άκρα ενώ ο Τουράμ θα είναι στο “9”.

Προϊστορία: Η Γαλλία είναι αήττητη στα εννέα πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια απέναντι στην Πορτογαλία.

* Περιμένω κλειστό ματς. Οι Πορτογάλοι δεν θα μπορέσουν απέναντι στους Γάλλους να έχουν τέτοια κατοχή όπως στα ματς με Γεωργία και Σλοβενία για ευνόητους λόγους ενώ στην επίθεση συνεχίζουν να επιμένουν και να ψάχνουν παντού και πάντα τον Ρονάλντο με αποτέλεσμα να γίνονται προβλέψιμοι.

Άσε που με Εμπαπέ και Ντεμπελέ στα άκρα δεν θα μπορούν να κάνουν ανεβάσματα οι: Κανσέλο- Νούνο Μέντες.

Οι Γάλλοι είναι στην χειρότερη θέση και από τις 8 ομάδες που συνεχίζουν στα expected goals και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού έχουν παίκτες ντεφορμέ είτε φορούν μάσκα είτε όχι. Πηγαίνω στο Under 2,5 και στο Χ ημίχρονο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Under 2,5/ X ημίχρονο

(Visited 793 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x