ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ημιτελικός Euro2024 : Ισπανία- Γαλλία

Ημιτελικός Euro2024 : Ισπανία- Γαλλία
Spread the love

Μόλις ένα βήμα μακριά από το Βερολίνο βρίσκονται πλέον η Ισπανία και η Γαλλία οι οποίες συγκρούονται απόψε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό που διεξάγεται στο Μόναχο.

Η La Roja απέκλεισε τους οικοδεσπότες Γερμανούς στην προηγούμενη φάση χάρη σε ένα γκολ του Μερίνο ένα λεπτό πριν την λήξη της παράτασης.

Έτσι η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε είναι η μοναδική στην τρέχουσα διοργάνωση που έχει πετύχει πέντε νίκες ενώ είναι χαρακτηριστικό πως καμία αντίστοιχα εθνική ομάδα δεν έχει κερδίσει έξι διαδοχικά φορές στην ιστορία του τουρνουά αλλά και καμία έξι συνολικά στην ίδια διοργάνωση.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε έχει αλλάξει την τακτική που χρησιμοποιούσε ο προκάτοχος του Λουίς Ενρίκε αφού είναι χαρακτηριστικό πως κατέγραψε οριακά χαμηλότερη κατοχή απέναντι σε Γερμανούς με 48% και Κροάτες με 47% που είναι οι περισσότερες φορές από ότι σε 44 συνολικά αγώνες από το Μουντιάλ του 2006 ως αυτό του Κατάρ το 2022.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από την αρχή του 2023 η εθνική Ισπανίας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα με απολογισμό 15/19 νίκες συνολικά.

Στοχεύει σε έναν τελικό σε τελική φάση Euro για πρώτη φορά από το 2012 έχοντας προχωρήσει από τα ημιτελικά στους 4/5 ημιτελικούς μέχρι σήμερα με μοναδική αποτυχία τον ημιτελικό πριν από 3 χρόνια όπου ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Εκτός δράσης οι “λαβωμένοι” : Καρβαχάλ- ΛεΝορμάν και τις θέσεις τους θα πάρουν οι: Νάτσο- Νάβας.

Οι τρικολόρ στοχεύουν στην κατάκτηση ενός 4ου Euro αλλά μόλις στο 2ο μακριά από το Παρίσι.

Ο Ντεσάν είδε την ομάδα του μετά τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ στο Κατάρ να βρίσκεται απόψε στον ημιτελικό αλλά όχι με τον ίδιο πειστικό τρόπο όπως η αποψινή τους αντίπαλος. Έχασε από την Αυστρία την πρωτιά στον όμιλο, ακολούθως χρειάστηκε ένα αυτογκόλ για να περάσει με τα χίλια ζόρια το Βέλγιο και στον προημιτελικό πέταξε έξω την Πορτογαλία στην διαδικασία των πέναλτι.

Σκοράρει με το … σταγονόμετρο , τρία γκολ τα δυο με αυτογκόλ και το άλλο με εύστοχο πέναλτι του Εμπαπέ, δέχεται πολύ δύσκολα τέρμα , ένα και αυτό με πέναλτι που εκτελέστηκε δυο φορές από τον Λεβαντόσφκι, και γενικά χωλαίνει εκτός από την εκτέλεση και στην δημιουργία.

Μην ξεχνάμε πως έχει κάνει 50 τελικές στο τουρνουά και έχει σκοράρει με ένα πέναλτι μόλις μια φορά.

Λογικά θα επιστρέψει ο Ραμπιό στα χαφ και θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των: Ντεμπελέ- Γκριεζμάν.

Προϊστορία: Η Ισπανία έχει ηττηθεί απέναντι στην Γαλλία μόλις δυο φορές στα εννέα μεταξύ τους παιχνίδια.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι Χ ημίχρονο, πρόκριση Γαλλία και στα ειδικά θα πάρω τον Όλμο και τον Ρόδρι για οβερ 0,5 τελικές στην εστία και το 2+ αντίστοιχα για τον Εμπαπέ. Αξίζει το ρίσκο με μια κίτρινη κάρτα στον Νάβας ο οποίος στα 38 του θα κληθεί να κυνηγάει είτε τον Ντεμπελέ είτε τον Εμπαπέ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ Ημίχρονο/ Πρόκριση Γαλλία

(Visited 368 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x