ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ημιτελικός Euro2024: Ολλανδία- Αγγλία

Ημιτελικός Euro2024: Ολλανδία- Αγγλία
Spread the love

Στην Βεστφαλία διεξάγεται απόψε ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ανάμεσα στην Ολλανδία με τις επιθετικές αρετές αλλά και τις αδυναμίες στα μετόπισθεν και την Αγγλία που στοχεύει σε έναν back to back τελικό δίχως να εμπνέει όμως τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Τα “Τρία Λιοντάρια” θα αγωνιστούν απόψε σε ένα ευρωπαϊκό ημιτελικό για 4η συνολικά φορά στην ιστορία τους με στόχο να γίνουν μόλις η 6η εθνική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που θα παίξει back to back σε έναν τελικό Euro.

H ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έφτασε ως εδώ ασθμαίνοντας ή καλύτερα με μεγάλο ζόρι αφού πέτυχαν μια καθαρή νίκη επί της Σερβίας στην πρεμιέρα των ομίλων και ακολούθως έφεραν δυο ισοπαλίες με την Δανία (1-1) και την Σλοβενία (0-0). Σε θρίλερ μετατράπηκε ο πρώτος νοκ άουτ αγώνας τους απέναντι στην Σλοβακία με χάι λάιτ το γκολ με ανάποδο ψαλίδι του Μπέλιγχαμ στα χασομέρια και κατόπιν κεφαλιά -γκολ του Κέιν στην παράταση.

Στον προημιτελικό πάλι είδαν τον…χάρο με τα μάτια τους αλλά αντέδρασαν ισοφαρίζοντας με τον Σάκα στο 80ο λεπτό το προβάδισμα που είχαν πάρει οι Ελβετοί λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι. Η είδηση εδώ είναι πως μετά την παράταση ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις οι Εγγλέζοι.

Στο 101ο παιχνίδι του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της ομάδας αναμένεται να δούμε το “3-4-2-1” με το δίδυμο: Φόντεν- Μπέλιγχαμ να πλαισιώνουν τον Κέιν στην επίθεση, τους: Μαϊνου- Ράις στον άξονα της μεσαίας γραμμής , τους: Σάκα- Τρίπιερ στα άκρα και τριάδα στα στόπερ τους: Γουόκερ, Στόουνς και τον Γκουέχι μπροστά από τον Πίκφορντ.

Οι Οράνιε βρίσκονται σε ημιτελικό τελικής φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2004 αναζητώντας μια πρόκριση σε τελικό για πρώτη φορά από το 1988 όταν και πάλι στα γήπεδα της Γερμανίας είχαν κατακτήσει τον τίτλο με την φανταστική τριάδα των: Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ και Γκούλιτ.

Μια νίκη ( Πολωνία), μια ισοπαλία ( Γαλλία) και μια ήττα ( Αυστρία) ο απολογισμός τους στον όμιλο πριν ξεπεράσουν με άνεση την Ρουμανία με 3-0 στην φάση των “16¨. Μετά ήλθε η νίκη- ανατροπή επί της Τουρκίας με 2-1 σε ένα ματς που είδαμε ξανά τις επιθετικές τους αρετές αλλά συνάμα και τις αμυντικές τους αδυναμίες.

Αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως αριθμούν αρνητικό ρεκόρ με 4/5 αποκλεισμούς σε ημιτελικούς που σίγουρα θα βαραίνει τους ώμους τους και απόψε.

Κλασικό “4-2-3-1” με επιθετικό “καρέ” τους: Γκάπκο, Σίμονς, Μάλεν και Ντεπάι.

Σούτεν και Ράιντνερς στα χαφ στον άξονα και οι: Ακέ, Φαν Ντάικ, Ντε Βράι και Ντάμφρις στα μετόπισθεν μπροστά από τον Φέρμπουγκεν.

Προϊστορία: Η Ολλανδία είναι αήττητη στα 10/11 πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια απέναντι στην Αγγλία.

* Ρίσκο με Χ σε απόδοση κοντά στο 3.00 εδώ. Μην ξεχνάμε πως η Αγγλία μετράει 4 σερί ισοπαλίες σε 90λεπτο στο τουρνουά εκ των οποίων οι τρεις με ακριβές σκορ: 1-1. Δεν αποκλείω να δούμε απόψε το ίδιο έργο. Στα ειδικά στοιχήματα αγοράζω μια κίτρινη κάρτα τουλάχιστον στα δυο ημίχρονα, τελικές στην εστία για Γκάπκο και Κέιν , Ράις και Φαν Ντάικ σουτ στο τέρμα και Φόντεν ή Σάκα για ασίστ ή γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ

(Visited 353 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x