ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Παϊσαντού – Πόντε Πρέτα

Βραζιλία Β΄: Παϊσαντού – Πόντε Πρέτα
Spread the love

Στο καυτό «Κουρουζού» του Μπελέμ το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας, βρίσκοντας την τοπική Παϊσαντού στην 13η θέση με 20 βαθμούς, όσους έχει και η Πόντε Πρέτα που βρίσκεται στην 12η. Μία νίκη περισσότερη πάντως η Πόντε Πρέτα, υπερτερώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πανηγυρίσουν την άνοδο και οι ισάριθμες τελευταίες θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.

Τυχερό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 2-1 την περασμένη εβδομάδα για την Παϊσαντού φιλοξενώντας την Σάντος, με την ομάδα του Μπελέμ αήττητη για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές και στο +3 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη. Μπροστά στο σκορ η Παϊσαντού στο συγκεκριμένο ματς στο δεύτερο μόλις λεπτό, με την Σεαρά όμως όχι μόνο να ισοφαρίζει στο τριάντα έξι, αλλά να κυριαρχεί στην συνέχεια, έχοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Αδυσώπητος όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου, με την Παϊσαντού να την «τιμωρεί» στη μοναδική της επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα εκτός περιοχής σουτ σχεδόν από το πουθενά από τον Βαλ Σοάρες, στο ογδοηκοστό έκτο λεπτό. Αήττητη επίσης η Παϊσαντού στο Μπελέμ, με τη νίκη της σε βάρος της Σεαρά να είναι η δεύτερη σε σύνολο επτά αγώνων, έχοντας φυσικά και πέντε ισοπαλίες.

Πολύτιμο όμως, περνώντας στην αντίπερα όχθη και το 4-2 της Πόντε Πρέτα την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Μιρασόλ, καθώς όχι μόνο παρέμεινε αήττητη για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική, αλλά και γιατί βρέθηκε και αυτή, όπως και η σημερινή της αντίπαλος, στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Ανατροπή στη μονομαχία της με τη Μιρασόλ, αν και μέχρι να φτάσει στο 4-2 στο δωδέκατο λεπτό των καθυστερήσεων το ματς έγινε θρίλερ μετά τη μείωση της αντιπάλου της σε 3-2, με τους φιλοξενούμενους νωρίτερα μπροστά στο σκορ από πέναλτι στο είκοσι έξι. Είχαν προηγηθεί, το 3-1 φιλοξενώντας την Σεαρά και δύο εκτός έδρας ισοπαλίες, το 1-1 στο ντέρμπι μίσους με την ουραγό και συμπολίτισσα Γκουαρανί και το 0-0 με τη Μπρούσκε. Χωρίς νίκη πάντως σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της (0-4-4).

Προϊστορία: Επιβλητικό 4-0 για την Πόντε Πρέτα το 2018, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία με την Παϊσαντού στο Μπελέμ.

Δικαίωση, τουλάχιστον προς ώρας και για παλαιότερα άρθρα αλλά και σε αναφορές σε πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας, όταν ακόμα η Παϊσαντού είχε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα και ήταν κολλημένη στην επικίνδυνη ζώνη, πως δεν είναι ομάδα για τόσο χαμηλά. Αήττητη στην καυτή έδρα της, αν και έχει αρκετές ισοπαλίες, με φανατικό κοινό που την ακολουθεί παντού, με καλή ομάδα και εσχάτως και ρέντα και στο προ δύο αγωνιστικών 1-1 στην Κοριτίμπα με την ομώνυμη ομάδα και στο 2-1 με την Σεαρά. Άγνωστο βέβαια αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και αν ξεπεράσει το ταβάνι της και κυνηγήσει κάτι περισσότερο, καθώς υπάρχουν αρκετές ομάδες με βαρύτερη φανέλα, με τα παραπάνω όμως να αρκούν για να πάρω το ρίσκο στον «άσο».

(Visited 1.024 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x