ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μποταφόγκο – Ιντερνασιονάλ   

Βραζιλία: Μποταφόγκο – Ιντερνασιονάλ   
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, η πρωτοπόρος Μποταφόγκο φιλοξενώντας στο «Ενζενιάο» την Ιντερνασιονάλ, με την ομάδα του Ρίο να ψάχνει το τρίποντο που θα την διατηρήσει στην 1η θέση.

Αξίζει να τονιστεί, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Η πρώτη εξάδα επίσης στο Κόπα Λιμπερταδόρες, οι έξι ομάδες που ακολουθούν στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες. Άξιο αναφοράς πάντως, πως ο αριθμός συμμετοχών στις δύο διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής αλλάζει και αυξάνεται, ανάλογα με το ποια ομάδα κατακτήσει το κύπελλο και φυσικά του αν κερδίσουν ή όχι ομάδες της Βραζιλίας το Κόπα Λιμπερταδόρες ή το Σουνταμερικάνα ή και τα δύο.

Σπουδαίο 1-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Παλμέιρας, με το οποίο η Μποταφόγκο όχι μόνο βρέθηκε μόνη στην κορυφή, αλλά πανηγύρισε το πέμπτο της τρίποντο στα έξι τελευταία της ματς στο Μπραζιλεϊράο, με μόνη απώλεια βαθμών στο 1-1 στο εκτός έδρας ντέρμπι με Βάσκο όπου ισοφαρίστηκε έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Παλμέιρας, περισσότερες πάντως για τη Μποταφόγκο, η οποία ήταν τελικά πιο αποτελεσματική, φτάνοντας στο 1-0 στο πεντηκοστό έκτο λεπτό, με ένα πλασέ του Τικίνιο Σοάρες από το ύψος περίπου του πέναλτι.

Στην άλλη πλευρά, στην 13η θέση με 19 βαθμούς η Ιντερνασιονάλ, με την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε πάντως να έχει τέσσερα ματς λιγότερα, με πιο πρόσφατο στο πρωτάθλημα το προ 15 περίπου ημερών 1-2 φιλοξενώντας την Βάσκο. Οδυνηρός ο αποκλεισμός που ακολούθησε στο κύπελλο από την συντοπίτισσα Ζουβεντούδε, καθώς ηττήθηκε 1-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο Πόρτο Αλέγκρε και έμεινε στο 1-1 στον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου της, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο φινάλε. Με υπηρεσιακό τον 49χρονο Πάμπλο Φερνάντες στον επαναληπτικό, στον οποίο είδε τον Άλαν Πάτρικ να αδυνατεί να ισοφαρίσει στο πρώτο πέναλτι που κέρδισε στο πενήντα τρία και στον οποίο η αρχηγός της εθνικής Εκουαδόρ, Ένερ Βαλένσια, ευστόχησε στο δεύτερο. Με τον Πάμπλο Φερνάντες στον πάγκο και στην ήττα με 0-1 στην Αργεντινή μεσοβδόμαδα από την Ροζάριο Σεντράλ, στην πρώτη μονομαχία τους για τα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ στο τιμόνι της από σήμερα, έχοντας πρεμιέρα, ο Ρόζερ Μασάντο, πρώην της Ζουβεντούδε, που πριν μία εβδομάδα την απέκλεισε στο κύπελλο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μποταφόγκο και ισάριθμες για την Ιντερνασιονάλ, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ενζενιάο».

Σε πολύ καλή κατάσταση η πρωτοπόρος Μποταφόγκο, ενώ με το μυαλό και στο Κόπα Σουνταμερικάνα η Ιντερνασιονάλ. Με νέο προπονητή βέβαια στον πάγκο οι φιλοξενούμενοι, αλλά άγνωστο αν έχει προλάβει να αλλάξει πολλά πράγματα ο Ρόζερ Μασάντο, ο οποίος πριν μία εβδομάδα απέκλεισε την Ιντερνασιονάλ στο κύπελλο και ο οποίος άφησε σε μία νύχτα με αντιεπαγγελματικό τρόπο στα κρύα του λουτρού την Ζουβεντούδε.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.289 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x