ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Φένιξ         

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Φένιξ         
Spread the love

Η 6η αγωνιστική (προτελευταία) του Intermedio ή αν προτιμάτε του ενδιάμεσου πρωταθλήματος, με πολύ σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο, ανάμεσα στη νικήτρια του Απερτούρα, Πενιαρόλ και την Φένιξ.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα. Δύο όμιλοι επίσης των οκτώ ομάδων στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα, με τις νικήτριες αυτών να αναμετρώνται στον τελικό. Η νικήτρια του τελικού κερδίζει την συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα και θέση στον τελικό του Σούπερ Καπ όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης.

Επικράτηση με 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, με την Πενιαρόλ να βρίσκει αντίσταση από την αντίπαλο της για εξήντα λεπτά, αλλά να «καθαρίζει» με δύο τέρματα στο τελευταίο ημίωρο, καθώς εκμεταλλεύτηκε και το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου. Νικήτρια του Απερτούρα, έχοντας κλείσει ήδη θέση, βάσει του format που προαναφέρθηκε, στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, ψάχνοντας όμως και την 1η θέση στην συνολική βαθμολογία, για να δέσει, όσο παράξενο και αν ακούγεται και την παρουσία της στον τελικό. Στην 1η θέση της συνολικής βαθμολογίας, στο +2 από τη «μισητή» Νασιονάλ αλλά με ένα ματς λιγότερο, σημειώνοντας επίσης, πως με νίκη σήμερα θα πιάσει στην κορυφή του 1ου ομίλου του ενδιάμεσου πρωταθλήματος την κυπελλούχο Ντεφενσόρ.

Στην αντίπερα όχθη, ήττα με 1-2 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Ντεφενσόρ, η οποία έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Φένιξ στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα και η οποία την έριξε από την κορυφή του 1ου ομίλου. Είχαν προηγηθεί, το εντός 3-1 με την Γουόντερερς, το ίδιο σκορ στο Μαλντονάδο με την ομώνυμη ομάδα και το 1-0 φιλοξενώντας την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, με την πρωτιά στον όμιλο να είναι το λιγότερο για την Φένιξ, καθώς βασικός στόχος είναι η παραμονής. Στην προτελευταία θέση άλλωστε της επικίνδυνης ζώνης στην συνολική βαθμολογία προσπαθώντας να βάλει πλάτη τη Μαλντονάδο και την Ράμπλα Τζούνιορς.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Πενιαρόλ, μία για την Φένιξ και δύο ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο».

Το 1,50 που συνοδεύει την Πενιαρόλ, βάσει των παραπάνω δεδομένων, είναι ικανοποιητικό, με το σκεπτικό πως σε ανάλογα ματς δεν είχε παραπάνω από 1,20. Θέλοντας πάντως να ρισκάρω με κάτι πιο ελκυστικό, θα επιλέξω ειδικό στοίχημα τερμάτων, καθώς η Φένιξ, εξαιρώντας το ματς με τη Ντεφενσόρ δείχνει βελτιωμένη και με διάθεση να παλέψει μέχρι τέλος για την παραμονή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 942 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x