ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Παλεστίνο – Έβερτον Ντε Βίνα       

Χιλή: Παλεστίνο – Έβερτον Ντε Βίνα       
Spread the love

Επιστροφή στο πρωτάθλημα μετά από ένα περίπου μήνα, με το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος στο «Λα Σιστέρνα» του Σαντιάγκο, εκεί όπου η Παλεστίνο φιλοξενεί την Έβερτο Ντε Βίνα.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για την Παλεστίνο, το προς ενάμιση περίπου μήνα 0-0 στο Κοκίμπο με την ομώνυμη ομάδα, με το οποίο οι «άραβες» ολοκλήρωσαν τον 1ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ακολούθησε μία σειρά αγώνων στο κύπελλο, κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, με την Παλεστίνο να φτάνει στον τελικό της Βορειοκεντρικής ζώνης, ενώ 1-1 φιλοξενώντας την Κουιαμπά για τα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τον επαναληπτικό να ακολουθεί μεσοβδόμαδα στην Βραζιλία.

Στον αντίποδα, οδυνηρό 1-2 για την Έβερτον στο προ ενάμιση περίπου μήνα τελευταίο της ματς στο πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, σε ένα ματς στο οποίο είδε την αντίπαλο της να βρίσκει δίχτυα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην 9η θέση και το -3 από την πρώτη επτάδα μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, ενώ η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε την «πλήγωσε» και στο κύπελλο, καθώς απέκλεισε την Έβερτον στα ημιτελικά της Βορειοκεντρικής ζώνης στην διαδικασία των πέναλτι.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Παλεστίνο, τρεις για την Έβερτον Ντε Βίνα και μία ισοπαλία, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Σιστέρνα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μονομαχία δύο σχεδόν ισάξιων ομάδων, παρά το γεγονός πως τις χωρίζουν τέσσερις βαθμοί, με την Παλεστίνο να έχει μεν υποχρεώσεις στο Κόπα Σουνταμερικάνα αλλά να θέλει να σταθεροποιηθεί στην πρώτη επτάδα και την Έβερτον να μην χάσει την επαφή της από αυτή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 885 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x