ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Κομπρεσάλ – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε      

Χιλή: Κομπρεσάλ – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε      
Spread the love

Επιστροφή στο πρωτάθλημα μετά από ένα περίπου μήνα και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ελ Κόμπρε» του Ελ Σαλβαδόρ, με την τοπική Κομπρεσάλ στην 12η θέση και το +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε θα ψάξει για το τρίποντο με το οποίο θα ανακτήσει την 1η θέση.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για την Κομπρεσάλ, το προ ενάμιση περίπου μήνα 2-1 φιλοξενώντας την Ουνιόν Λα Καλέρα, το οποίο ήταν πραγματική ανάσα, καθώς την διατήρησε, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Τραυματική και η εμπειρία της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση του 2ου ομίλου και γνώρισε φυσικά τον αποκλεισμό, έχοντας μία ισοπαλία και πέντε ήττες σε έξι ματς, με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται στο κύπελλο. Εκεί όπου γνώρισε βαριά ήττα στην πρώτη μονομαχία της στα ημιτελικά της Βόρειας ζώνης στο Κοκίμπο από την ομώνυμη ομάδα (0-4) και ουσιαστικά τον αποκλεισμό. Νίκη γοήτρου στον επαναληπτικό στο γήπεδο της (1-0), με την Κομπρεσάλ να δείχνει πως δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την οδυνηρή απώλεια του περσινού πρωταθλήματος ή ότι της «έκλεψε» τον τίτλο η Ουατσιπάτο την τελευταία αγωνιστική.

Στον αντίποδα, δραματικό αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο 2-1 για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε στο προ ενάμιση περίπου μήνα τελευταίο της ματς στο πρωτάθλημα, με το οποίο βρέθηκε στην 1η θέση με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου. Στην 2η βέβαια από χθες, αλλά με ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο πλέον Κοκίμπο, ψάχνοντας το τρίποντο με το οποίο θα ανακτήσει την κορυφή. Πρόκριση επίσης στον τελικό της Βορειοκεντρικής ζώνης στην διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Έβερτον Ντε Βίνα, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη «μικρή» συμπολίτισσα Παλεστίνο.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Κομπρεσάλ, μία για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε και τρεις ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Κόμπρε», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μεγάλη η πίεση στην Κομπρεσάλ, η οποία ξεκινάει τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος με την πλάτη στον τοίχο. Επτά τρίποντα και μία ισοπαλία για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, σε οκτώ εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, αλλά με μόλις μία νίκη την τελευταία δεκαετία στο Ελ Σαλβαδόρ, με αυτό να με κάνει επιφυλακτικό, επιλέγοντας αντί για το «διπλό», ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 815 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x