ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ράσινγκ Μοντεβιδέο – Ουατσιπάτο  

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ράσινγκ Μοντεβιδέο – Ουατσιπάτο  
Spread the love

Στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Ράσινγκ να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 3-2 στην πρώτη μονομαχία τους στην Χιλή.

Να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Ουατσιπάτο με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην φάση των «16» με την Ράσινγκ (Αργεντινή). Μπροστά στο σκορ στο ματς στην Χιλή η Ουατσιπάτο στο τέταρτο μόλις λεπτό, με μία κοντινή προβολή του Μαρτίνες, με την Ράσινγκ όμως όχι μόνο να ισοφαρίζει με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, αλλά να πετυχαίνει δύο ακόμα τέρματα, στο τριάντα οκτώ και το σαράντα εννέα. Το 2-3 ακολούθως για την Ουατσιπάτο στο εξηκοστό τρίτο λεπτό, με την πρωταθλήτρια Χιλής όμως να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο, παρά την υπεροχή και τις ευκαιρίες που είχε μέχρι το φινάλε.

Επιτυχία, όσο παράξενο και αν ακούγεται για την Ουατσιπάτο, η παρουσία της στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, μετά την 3η θέση που πήρε στον 3ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, πίσω από την Δε Στρόνγκεστ και την Γκρέμιο, βάζοντας πλάτη και αφήνοντας στην 4η την σπουδαία Εστουδιάντες. Επιτυχία όμως, περνώντας στην άλλη πλευρά και για την Ράσινγκ η παρουσία της στα πλέι οφ, μετά την 2η θέση στον 6ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, πίσω από την Κορίνθιανς, ειδικά από την στιγμή που η ομάδα του Μοντεβιδέο έβαλε πλάτη την Αρχεντίνος Τζούνιορς και τη Νασιονάλ Ασουνσιόν. Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως η Ράσινγκ ήταν αήττητη μέχρι το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων στην έδρα της Κορίνθιανς, αλλά το βαρύ 0-3 από την σπουδαία αντίπαλο της, την έστειλε στα πλέι οφ, ενώ αν είχε αποφύγει την ήττα θα τερμάτιζε στην 1η θέση και θα πήγαινε απευθείας στους «16».

Προϊστορία: Το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Ράσινγκ Μοντεβιδέο με ομάδα της Χιλής, ενώ ήττα με 1-3 από την Φένιξ το 2020 για την Ουατσιπάτο, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Ουρουγουάη.

Ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και με ευχέρεια στο σκοράρισμα η Ράσινγκ η οποία είναι δεδομένο πως θα βρει χώρους, καθώς η Ουατσιπάτο είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει. Δεδομένο όμως, πως και η πρωταθλήτρια Χιλής δεν θα πάει για τουρισμό στο Μοντεβιδέο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.425 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x