ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σκωτία Λιγκ Καπ: Σπάρτανς – Φόρφαρ         

Σκωτία Λιγκ Καπ: Σπάρτανς – Φόρφαρ         
Spread the love

Η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Λιγκ Καπ της Σκωτίας και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Έινσλι Παρκ» του Εδιμβούργου ανάμεσα στην τοπική Σπάρτανς και την Φόρφαρ.

Οκτώ όμιλοι στην συγκεκριμένη φάση του Λιγκ Καπ, με την πρόκριση στον επόμενο γύρο στις νικήτριες αυτών αλλά και στις τρεις καλύτερες δεύτερες. Πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ενώ απαραίτητη σημείωση, πως σε κάποιο ματς υπάρχει ισοπαλία, ακολουθεί διαδικασία των πέναλτι, με τη νικήτρια να παίρνει δύο βαθμούς και την ηττημένη ομάδα ένα. Στην 1η θέση του 5ου ομίλου η Λίβινγκστον με έξι βαθμούς, στην 2η η Φόρφαρ με πέντε, τρεις βαθμοί τόσο για την Σπάρτανς όσο και τη Ντανφέρμλιν, ενώ ουραγός με μόλις ένα η Κόουβ Ρέιντζερς. Άξιο αναφοράς, πως η Λίβινγκστον, η Σπάρτανς και η Κόουβ Ρέιντζερς έχουν δύο αγώνες και η Φόρφαρ με τη Ντανφέρμλιν από τρία.

Τρεις βαθμοί για τους «Σπαρτιάτες» στα δύο ματς που έχουν δώσει στην φετινή διοργάνωση, γνωρίζοντας την ήττα αρχικά φιλοξενώντας τη Ντανφέρμλιν (0-3), «απαντώντας» όμως με το εμφατικό 5-0 στο «Μπάλμοραλ» του Αμπερντίν σε βάρος της τοπικής Κόουβ Ρέιντζερς. Σπουδαίο το σημερινό ματς, καθώς με νίκη οι «Σπαρτιάτες» βάζουν πλάτη την Φόρφαρ και την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν «τελικό» για την 1η θέση στην έδρα της Λίβινγκστον.

Στην άλλη πλευρά, πέντε βαθμοί όπως προαναφέρθηκε για την Φόρφαρ αλλά σε τρία ματς, με εντός 0-2 στην πρεμιέρα από τη Λίβινγκστον, 2-0 ακολούθως στην έδρα της Ντανφέρμλιν και 1-1 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Κόουβ Ρέιντζερς, επικρατώντας ακολούθως στην διαδικασία των πέναλτι. Με νίκη σήμερα ολοκληρώνει με οκτώ βαθμούς, καθώς δεν έχει άλλο ματς και περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δει αν θα είναι 1η ή μέσα στις τρεις καλύτερες δεύτερες. Η ισοπαλία επίσης και οι επτά βαθμοί, αν επικρατήσει βέβαια στην διαδικασία των πέναλτι, δεν της δίνει σιγουριά για το αν θα είναι μέσα στις καλύτερες δεύτερες όλων των ομίλων.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το τρίτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο Εδιμβούργο, με την Σπάρτανς νικήτρια με το ίδιο σκορ (1-0) στα προηγούμενα δύο στα πλαίσια του περσινού πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας.

Νίκη για να φτάσει τους έξι βαθμούς θέλει η Σπάρτανς για να παίξει τα ρέστα της την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Λίβινγκστον, ενώ το τρίποντο για να φτάσει τους οκτώ και να περιμένει η Φόρφαρ. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, αποφεύγοντας να μπλέξω με σημείο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 786 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x