ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Φινλανδία: Ίντερ Τούρκου  – Γκνιστάν  

Φινλανδία: Ίντερ Τούρκου  – Γκνιστάν  
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας, βρίσκοντας την Ίντερ Τούρκου, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 7η θέση με 21 βαθμούς και την Γκνιστάν στην 10η με οκτώ λιγότερους.

Να σημειωθεί, πως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ακολουθούν πλέι οφ, όπου συμμετέχουν οι ομάδες της πρώτης εξάδας και πλέι άουτ με αυτές που θα τερματίσουν από την 7η ως και την 12η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Πέντε συνεχόμενες νίκες για την Ίντερ Τούρκου σε όλες τις διοργανώσεις, βλέποντας να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της. Οι τρεις εξ αυτών στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατη το εμφατικό 7-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Εκένας, ψάχνοντας σήμερα το καρέ, που θα την διατηρήσει μεν στην 7η θέση, αλλά θα την φέρει στο -1 και σε απόσταση βολής από την 6η στον βαθμολογικό πίνακα, Βάασα. Οι άλλες δύο νίκες στο κύπελλο, με πιο πρόσφατη το 3-2 στο ντέρμπι της πόλης με την 2ης κατηγορίας συμπολίτισσα Τούρκου, που την έστειλε στο νοκ άουτ ημιτελικό κόντρα στην Χάκα.

Στην άλλη πλευρά, φιλότιμη η προσπάθεια της Γκνιστάν την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της πρωτοπόρου, αδυνατώντας πάντως να αποφύγει την τέταρτη της ήττα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Στο 1-3 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, έχοντας προηγηθεί, το εκτός 0-1 από την Εκένας, το βαρύ 0-4 φιλοξενώντας την Ελσίνκι, το δραματικό 3-3 στην έδρα της Λάχτι όπου ισοφάρισε στο ενενήντα και το 1-2 στο εντός έδρας ντέρμπι νεοφώτιστων με την Εκένας.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Γκνιστάν στο Τούρκου στην φάση των ομίλων του φετινού Λιγκ Καπ, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ίντερ. Η Ίντερ πάντως παρά αυτή την ήττα, όχι μόνο κατάφερε να συνεχίσει, αλλά να φτάσει μέχρι τον τελικό όπου και πανηγύρισε το τρόπαιο σε βάρος της Κουόπιο στην διαδικασία των πέναλτι. Επικράτηση επίσης με το ίδιο σκορ για την Γκνιστάν στο γήπεδο της στο ματς του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος.

Σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα η Ίντερ Τούρκου, η οποία θα θέλει να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην πρώτη εξάδα, ενώ πολύ πιθανό, έξτρα κίνητρο να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για τις δύο φετινές ήττες από την Γκνιστάν. Ειδικό στοίχημα τερμάτων πάντως η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς η Γκνιστάν δημιουργεί ευκαιρίες και βρίσκει δίχτυα το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός πως δεν φτάνει σε τρίποντα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 977 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x