ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κρουζέιρο – Ζουβεντούδε    

Βραζιλία: Κρουζέιρο – Ζουβεντούδε    
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί η Κρουζέιρο, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, φιλοξενώντας στο «Μινεϊράο» την Ζουβεντούδε, με την σπουδαία ομάδα του Μπέλο Οριζόντε να θέλει να δώσει συνέχεια στο εντός έδρας απόλυτο που έχει στο Μπραζιλεϊράο.

Αξίζει να τονιστεί, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Η πρώτη εξάδα επίσης στο Κόπα Λιμπερταδόρες, οι έξι ομάδες που ακολουθούν στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες. Άξιο αναφοράς πάντως, πως ο αριθμός συμμετοχών στις δύο διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής αλλάζει και αυξάνεται, ανάλογα με το ποια ομάδα κατακτήσει το κύπελλο και φυσικά του αν κερδίσουν ή όχι ομάδες της Βραζιλίας το Κόπα Λιμπερταδόρες ή το Σουνταμερικάνα ή και τα δύο.

Ήττα με 0-2 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της πρωταθλήτριας Παλμέιρας, με την Κρουζέιρο να αδυνατεί να δώσει συνέχεια στο μικρό νικηφόρο σερί της, θυμίζοντας πως είχαν προηγηθεί, το 3-0 στο Μπέλο Οριζόντε σε βάρος της Κορίνθιανς, το εκτός 2-0 με την Γκρέμιο και το 2-1 φιλοξενώντας τη Μπραγκαντίνο. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Παλμέιρας στο τριάντα έξι, με την Κρουζέιρο όμως στην συνέχεια και με σημαντικές ευκαιρίες αλλά και με παράπονα για το γκολ που της ακυρώθηκε μετά την χρήση του VAR στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου. Η αστοχία της πάντως και η αδυναμία της να φτάσει στην ισοφάριση, έφεραν και την «τιμωρία» της, με το 0-2 από την αντίπαλο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην αντίπερα όχθη, αήττητο πέντε αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, με την Ζουβεντούδε ικανοποιημένη σίγουρα όχι μόνο από αυτό το θετικό σερί, αλλά κυρίως από το +6 από την επικίνδυνη ζώνη, μάλιστα με δύο ματς λιγότερα. Ικανοποιημένη επίσης γιατί έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα, με πέντε βαθμούς σε τρία εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα (Γκρέμιο 3-0, Ατλέτικο Μινέιρο 1-1, Σάο Πάολο 0-0) και μία δραματική, βάσει εξέλιξης, αλλά ταυτόχρονα σημαντική πρόκριση στο κύπελλο σε βάρος της συντοπίτισσας Ιντερνασιονάλ (2-1, 1-1).

Προϊστορία: Λευκή ισοπαλία το 2020, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στην Κρουζέιρο και την Ζουβεντούδε την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε.

Αήττητο πέντε αγώνων όπως προαναφέρθηκε σε όλες τις διοργανώσεις και χωρίς πίεση λογικά η Ζουβεντούδε, εκτιμώντας όμως, πως η ιδιαίτερα αποτελεσματική Κρουζέιρο, η οποία είναι η μοναδική με το εντός έδρας απόλυτο στο πρωτάθλημα, έχει το προβάδισμα. Επτά νίκες σε ισάριθμα ματς στο Μπέλο Οριζόντε για την Κρουζέιρο, ενώ απόλυτα λογικό να είναι σχετικά χαμηλή και η τιμή που την συνοδεύει.

Εκτίμηση:  1

(Visited 871 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x