ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Τζαγκουάρες

Κολομβία: Λα Εκιδάδ – Τζαγκουάρες
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ενρίκε Ολάγια Ερέρα» της Μπογκοτά, με τη Λα Εκιδάδ να θέλει να σπάσει το ρόδι στο Κλαουσούρα, αλλά και να μετριάσει τις εντυπώσεις από το αρνητικό σερί που τρέχει από τα πλέι οφ του Απερτούρα, την στιγμή που η Τζαγκουάρες βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας.

Να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους, με τις νικήτριες αυτών να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Νικήτρια του Απερτούρα επίσης η Ατλέτικο Μπουκαραμάνγκα, η οποία πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, καθώς «επιβίωσε» στον δραματικό δεύτερο τελικό στην έδρα της Σάντα Φε στην διαδικασία των πέναλτι.

Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 για τη Λα Εκιδάδ στην πρεμιέρα του Κλαουσούρα στην έδρα της Ενβιγκάδο, σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο είκοσι δύο, με κοντινό βολέ του Κάστρο και στο οποίο είδε την αντίπαλο της να πραγματοποιεί την ανατροπή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα, πέναλτι για την Ενβιγκάδο και 1-1 στο τριακοστό δεύτερο λεπτό, ενώ ευκαιρίες στην συνέχεια εκατέρωθεν. Αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη ήττα για τη Λα Εκιδάδ, θυμίζοντας πως η «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά δεν πήρε βαθμό στα προ δύο μηνών πλέι οφ του Απερτούρα σε έξι αγώνες στον όμιλο της με αντιπάλους την συμπολίτισσα Σάντα Φε, τη Ντεπόρτες Τολίμα και την Όνσε Κάλντας. Στην 8η θέση επίσης της συνολικής βαθμολογίας και το -10 από τις θέσεις που οδηγούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

Στην άλλη πλευρά στην 14η θέση του Απερτούρα η Τζαγκουάρες, ενώ αποτυχία σίγουρα το 0-0 της πρεμιέρας για την ομάδα της Μοντερία φιλοξενώντας στο ντέρμπι παραμονής την ουραγό της ειδικής βαθμολογίας Πατριότας. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στην αναμέτρηση με την Πατριότας, με το 0-0 όμως να παραμένει παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με την Τζαγκουάρες με το καλημέρα σε περιπέτειες, όντας στην προτελευταία θέση και στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας.

Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Λα Εκιδάδ και μία για την Τζαγκουάρες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μπογκοτά. Μοναδική νίκη για την Τζαγκουάρες το 1-0 του 2016, ενώ πιο πρόσφατη από τις επτά της Λα Εκιδάδ, το 2-0 του 2023.

Επτά συνεχόμενες ήττες, έστω και αν μεσολάβησε μια μικρή διακοπή από τα πλέι οφ του Απερτούρα με την πρεμιέρα του Κλαουσούρα, είναι πολλές για τη Λα Εκιδάδ. Εκτίμηση μου, πως η «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά φιλοξενεί ένα πιεσμένο και στα μέτρα της αντίπαλο, εκτιμώντας πως μπορεί, εύκολα ή δύσκολα, να επιστρέψει στις νίκες.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.075 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x