ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Κατόλικα Κίτο – Λιμπερτάδ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Κατόλικα Κίτο – Λιμπερτάδ
Spread the love

Στο «Ολίμπικο Αταχουάλπα» του Κίτο, ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τη Λιμπερτάδ με σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 2-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Ασουνσιόν.

Να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Κατόλικα Κίτο με οποιοδήποτε σκορ, αλλά με δύο τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην φάση των «16» με την Σπορτίβο Αμελιάνο (Παραγουάη). Πιο απειλητική η Λιμπερτάδ στο πρώτο ματς στην Ασουνσιόν, με το γκολ να φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει κόντρα στην φιλότιμη μεν αλλά φλύαρη Κατόλικα Κίτο, με το 1-0 τελικά στο τεσσαρακοστό ένατο λεπτό, με κοντινή προβολή του 41χρονου πλέον Καρντόσο. Το 2-0 στην συνέχεια με ένα εκτός περιοχής σουτ του Σανάμπρια στο εβδομήντα τέσσερα, ενώ χωρίς τίποτα σημαντικό ακολούθως από τις δύο ομάδες μέχρι το φινάλε.

Ικανοποιημένη, όσο παράξενο και αν ακούγεται, η Λιμπερτάδ από την 3η θέση στον 8ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς της έδωσε την δυνατότητα να συνεχίσει στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα, από την στιγμή που δεν κατάφερε να ακολουθήσει την Ρίβερ Πλέιτ και την σπουδαία Νασιονάλ Μοντεβιδέο. Στην αντίπερα όχθη, στην 2η θέση του 2ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα η Κατόλικα, βλέποντας την Κρουζέιρο να της παίρνει την πρωτιά στη μεταξύ τους μονομαχία στο Μπέλο Οριζόντε στο φινάλε με το υπέρ της 0-1,  στην οποία η ομάδα του Κίτο είχε το αβαντάζ και της ισοπαλίας.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, μετά το 1-0 της Λιμπερτάδ το 2021 στον 2ο προκριματικό γύρο τότε του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Υποχρεωμένη όχι μόνο να ρισκάρει η Κατόλικα Κίτο, αλλά το βασικότερο, να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα της σε σχέση με το πρώτο ματς, αν θέλει βέβαια όχι μόνο να πραγματοποιήσει τη μεγάλη έκπληξη, αλλά να είναι τουλάχιστον ανταγωνιστική. Σύμμαχος σίγουρα το μεγάλο υψόμετρο, αλλά δεδομένο πως θα δώσει χώρους στην σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις Λιμπερτάδ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 926 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x