ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Παναθηναϊκός – Μπότεφ   

Γιουρόπα Λιγκ: Παναθηναϊκός – Μπότεφ   
Spread the love

Στο «Ολυμπιαξκό Στάδιο» η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στον κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναϊκό και τη Μπότεφ, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Βουλγαρία.

Να σημειωθεί, πως δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης θα βρεθεί αντιμέτωπη στον επόμενο γύρο με τη νικήτρια του ζευγαριού Άγιαξ – Βοϊβοντίνα και αυτή που θα αποκλειστεί θα «υποβιβαστεί» στον 3ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ και θα βρει το νικητή του Ζρίνσκι – Μπράβο.

Το κύπελλο Ελλάδας και το δραματικό 1-0 σε βάρος του Άρη έσωσε θα μπορούσαμε να πούμε την περσινή χρονιά του Παναθηναϊκού, ο οποίος έμεινε για ένα ακόμα χρόνο μακριά από το πρωτάθλημα, με τελευταίο του το 2010 και ο οποίος άλλαξε τρεις προπονητές, τον Γιοβάνοβιτς, τον Τερίμ και τον Κόντη (έστω και για τον τελικό). Παρελθόν ο Μπερνάρ,  ο Χουάνκαρ και ο Παλάσιος, έμεινε με αγορά ο Ντραγκόφκσι, αποκτήθηκαν οι Μαξίμοβιτς, Μπάλντοκ και Ίνγκασον, ενώ έκλεισε και τον Τετέ. Νίκες επίσης στα δύο φιλικά στη Λεωφόρο με την ΑΕΚ Λάρνακας (3-1) και τη Μακάμπι Νετάνια (1-0). Στον αντίποδα, η Μπότεφ πραγματοποίησε την έκπληξη τόσο στον τελικό του κυπέλλου, επικρατώντας 3-2 της πρωταθλήτριας για 13 συνεχόμενα χρόνια Λουντογκόρετς όσο και στον προηγούμενο γύρο με τη Μάριμπορ (2-1, 2-2).

Προϊστορία: Δύο νίκες για τον Παναθηναϊκό και ισάριθμες ισοπαλίες, σε τέσσερα ματς στην ιστορία του φιλοξενώντας ομάδες της Βουλγαρίας. Ήττα με το βαρύ 1-5 για τη Μπότεφ από τον Ολυμπιακό το 1994, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Γερεμέγιεφ anytime σκόρερ

(Visited 2.165 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x