ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ατλέτικο Παραναένσε – Σέρο Πορτένιο

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ατλέτικο Παραναένσε – Σέρο Πορτένιο
Spread the love

Στη «Λίγκα Αρένα» της Κουριτίμπα ο επαναληπτικός ανάμεσα στην τοπική Ατλέτικο Παραναένσε και την Σέρο Πορτένιο για τα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, μετά το προ μίας εβδομάδας 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν.   

Να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην φάση των «16» με τη Μπελγράνο (Αργεντινή). Ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην Ασουνσιόν η Σέρο Πορτένιο, έχοντας μετά το 1-0 του τριακοστού τρίτου λεπτού σημαντικές ευκαιρίες, ένα οριζόντιο δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι στο σαράντα πέντε, με κάκιστη εκτέλεση από τον 34χρονο Αργεντινό επιθετικό, Ντιέγκο Τσουρίν, που έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την Ατλέτικο Παραναένσε να παίρνει τα ηνία του ματς, έχοντας μετά την ισοφάριση στο εξηκοστό ένατο λεπτό, σημαντικές ευκαιρίες, με σπουδαιότερη το χαμένο πέναλτι του Φερναντίνιο στο ογδόντα.

Στην 3η θέση του 1ου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες η Σέρο Πορτένιο, στην οποία βρέθηκε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο την τελευταία αγωνιστική, συνεχίζοντας πλέον στα πλέι οφ του Σουνταμερικάνα. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 φιλοξενώντας την Κόλο Κόλο, η οποία πήρε την 2η θέση στην ισοβαθμία, με την Σέρο Πορτένιο να μένει στην 3η, καθώς η πρωταθλήτρια Βραζιλίας και αδιάφορη στο φινάλε Παλμέιρας, πραγματοποίησε την ανατροπή στο 3-2 στο γήπεδο της με την Αλιάνσα Λίμα. Άξιο αναφοράς, πως την στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο σκορ η Αλιάνσα Λίμα έπαιρνε την 2η θέση, η Κόλο Κόλο την 3η και η Σέρο Πορτένιο έμενε 4η, με την Παλμέιρας όμως να μην δείχνει αδιαφορία, παίζοντας ρυθμιστικό ρόλο, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Στην αντίπερα όχθη, η Ατλέτικο Παραναένσε είχε μόνο νίκες από την πρεμιέρα μέχρι και την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα, κόντρα στην Σπορτίβο Αμελιάνο, τη Ντανούμπιο και την Ράγιο Σουλιάνο, δείχνοντας πως θα κάνει περίπατο. Παρ’ όλα αυτά, δύο εντός έδρας ήττες σοκ στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, την έφεραν στην 2η θέση, το 1-2 αρχικά από την Σπορτίβο Αμελιάνο, η οποία πήρε αθόρυβα την πρωτιά και το 0-1 από την αδιάφορη Ντανούμπιο. Σε ένα ματς μάλιστα, στο οποίο η Ατλέτικο Παραναένσε ήθελε μόλις ένα βαθμό για να διατηρήσει την 1η θέση.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το δεύτερο στην ιστορία των δύο ομάδων στην Κουριτίμπα, μετά το 2-1 του 2005 για την Ατλέτικο Παραναένσε, στην πρώτη τους μονομαχία τότε για την φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Ατλέτικο Παραναένσε μάλιστα ηττήθηκε 1-2 στον επαναληπτικό στην Ασουνσιόν, αλλά πανηγύρισε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Για την ιστορία, η Ατλέτικο Παραναένσε έφτασε μέχρι τον τελικό, εκεί όμως όπου μετά το 1-1 στο γήπεδο της στην πρώτη της κόντρα με την σπουδαία Σάο Πάολο, διαλύθηκε 0-4 στον επαναληπτικό του «Μορουμπί».

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού επαναληπτικού για την απρόβλεπτη Ατλέτικο Παραναένσε, σε σχέση με αυτό που δείχνει το 1,55 που την συνοδεύει, ειδικά κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη Σέρο Πορτένιο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.194 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x