ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Κουιαμπά – Παλεστίνο   

Κόπα Σουνταμερικάνα: Κουιαμπά – Παλεστίνο   
Spread the love

Στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουιαμπά, ο επαναληπτικός για τα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Παλεστίνο, οι οποίες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, μετά το προ μίας εβδομάδας 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην Χιλή.

Να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην φάση των «16» με τη Μεντεγίν (Κολομβία). Μπροστά στο σκορ στο ματς στην Χιλή η Παλεστίνο στο τριακοστό δεύτερο λεπτό, χωρίς μάλιστα να είναι καλύτερη μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο της αντιπάλου της, με την «απάντηση» όμως από την Κουιαμπά στο εξήντα. Σε μία φάση που δε μύριζε γκολ, αλλά ο Ντέιβερσον «τιμώρησε» με ένα μακρινό σουτ στο άδειο τέρμα της Παλεστίνο, μια τραγική εκτός περιοχής έξοδο του 37χρονου Αργεντινού γκολκίπερ των Χιλιανών, Σέζαρ Ριγκαμόντι. Ήρωας πάντως για την Κουιαμπά ο γκολκίπερ Βάλτερ, ο οποίος «νίκησε» σε εκτέλεση πέναλτι το μέσο της Παλεστίνο, Αμπρίγκο, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην 2η θέση του 7ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα η Κουιαμπά, με την ομάδα μάλιστα του Μάτο Γκρόσο στο -1 από τη Λανούς, την στιγμή που όχι μόνο ήταν αήττητη, με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε έξι ματς, αλλά κέρδισε και την ομάδα της Αργεντινής 1-0 στο Μπουένος Άιρες. Το αποτέλεσμα που «πλήγωσε» ουσιαστικά την Κουιαμπά, το 1-1 φιλοξενώντας την αδιάφορη ουσιαστικά Ντεπορτίβο Γκαρσιλάσο (Περού), ενώ σε περιπέτειες στο Μπραζιλεϊράο, όντας στην 16η θέση και το +2 από την επικίνδυνη ζώνη, μετά το πρόσφατο 0-1 φιλοξενώντας την ουραγό Φλουμινένσε.

Στην άλλη πλευρά, ικανοποιημένη η Παλεστίνο από την 3η θέση στον 5ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, αν και η αλήθεια είναι πως αξίωσε μέχρι το φινάλε την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, αλλά ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική 1-3 στη Λα Παζ από τη Μπολίβαρ. Πρωτιά στον συγκεκριμένο όμιλο για την ομάδα της Βολιβίας, στην 2η θέση η Φλαμένγκο, με την Παλεστίνο να βάζει πλάτη την απογοητευτική Μιγιονάριος. Εντός συνόρων, στην 6η θέση του πρωταθλήματος της Χιλής και το -9 από την κορυφή, μετά το πρόσφατο 1-4 φιλοξενώντας την Έβερτον Ντε Βίνα.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Κουιαμπά με ομάδα της Χιλής. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Παλεστίνο, στις εννέα προηγούμενες επισκέψεις της στην Βραζιλία.

Η αλήθεια είναι πως βασικός στόχος της Κουιαμπά είναι η παραμονή. Παρ’ όλα αυτά, αήττητη μέχρι τώρα στην διοργάνωση δείχνοντας, τουλάχιστον προς ώρας, πως αντέχει με δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Πεισματάρα ομάδα πάντως η Παλεστίνο και δεδομένο πως θα προσπαθήσει να κάνει την ζημιά και να πανηγυρίσει μια μεγάλη, τηρουμένων των αναλογιών, πρόκριση ή μια σημαντική αν προτιμάτε επιτυχία.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.013 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x