ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Όλγουεϊς Ρέντι – Λίγκα Κίτο

Κόπα Σουνταμερικάνα: Όλγουεϊς Ρέντι – Λίγκα Κίτο
Spread the love

Στο «Μουνισιπάλ Ελ Άλτο» ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την κάτοχο του τροπαίου Λίγκα Κίτο να έχει σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 3-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο Εκουαδόρ.

Να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Όλγουεϊς Ρέντι με οποιοδήποτε σκορ, αλλά με τρία τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην φάση των «16» με τη Λανούς (Αργεντινή). Ανώτερη και αποφασισμένη να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση από το πρώτο ματς η Λίγκα Κίτο, η οποία βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο εικοστό έβδομο λεπτό και η οποία μάλιστα είχε σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ μετά το 3-0 στο πενήντα τέσσερα. Μόνο σημάδι αντίδρασης για την Όλγουεϊς Ρέντι, η μοναδική της μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν το φινάλε, με τον Ροντρίγκες όμως να έχει ένα κάκιστο τελείωμα στην τελική του προσπάθεια σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Λίγκα Κίτο.

Σε ρηχά νερά στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες η Λίγκα Κίτο, καταφέρνοντας τελικά να επικρατήσει 2-0 της Ουνιβερσιτάριο στο «Ροντρίγκο Παζ Ντελγκάδο» την τελευταία αγωνιστική και να της «κλέψει» την 3η θέση του 4ου ομίλου, σε μία αναμέτρηση που ήθελε μόνο το τρίποντο και η ομάδα του Περού έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Στη μάχη πλέον των πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, εκεί που καλείται να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο. Στον αντίποδα, στην 2η θέση του 1ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα η Όλγουεϊς Ρέντι, στην οποία βρέθηκε την τελευταία αγωνιστική, μετά το βαρύ 0-4 στο Μεντεγίν από την ομώνυμη ομάδα.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Όλγουεϊς Ρέντι με ομάδα του Εκουαδόρ. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες για τη Λίγκα Κίτο, στις 11 προηγούμενες επισκέψεις της στην Βολιβία. Μοναδική της νίκη, το 1-0 του 1976 σε βάρος της Γκουαμπιρά, στην φάση τότε των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Πολύ δύσκολη η αποστολή της Όλγουεϊς Ρέντι, εκτιμώντας πάντω, πως με σύμμαχο το μεγάλο υψόμετρο θα προσπαθήσει στην χειρότερη των περιπτώσεων, να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Εκτίμηση μου επίσης, πως η Λίγκα Κίτο θα προσπαθήσει να πετύχει κάποιο ή κάποια τέρμα και δεν θα πατήσει στο σκορ του πρώτου αγώνα. Πολύ πιθανό επίσης, έξτρα κίνητρο για τη Λίγκα Κίτο να πετύχει νίκη στην Βολιβία μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.388 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x