ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Ντεφενσόρ

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Ντεφενσόρ
Spread the love

Η 7η και τελευταία αγωνιστική του Intermedio ή ενδιάμεσου αν προτιμάτε πρωταθλήματος και «τελικός» της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο, ανάμεσα στη νικήτρια του Απερτούρα, Πενιαρόλ και την κυπελλούχο Ουρουγουάης, Ντεφενσόρ.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Εύκολο 2-0 την προτελευταία αγωνιστική του ενδιάμεσου πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Φένιξ, με την Πενιαρόλ να εκμεταλλεύεται ταυτόχρονα και την εντός έδρας ήττα της Ντεφενσόρ από την Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, πιάνοντας την κυπελλούχο Ουρουγουάης στην κορυφή. Η νικήτρια μάλιστα του Απερτούρα έχει λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων και το αβαντάζ της ισοπαλίας, ενώ κίνητρο υπάρχει, καθώς δεν είναι μόνο να βρεθεί στον τελικό του Intermedio, πολύ πιθανό με τη «μισητή» Νασιονάλ, αλλά να διατηρήσει και την 1η θέση στην συνολική βαθμολογία για να έχει πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, πικρή η πρώτη ήττα της Ντεφενσόρ στο Intermedio, καθώς αν έπαιρνε έστω ένα βαθμό, θα είχε αυτή το αβαντάζ της ισοπαλίας. Κίνητρο σίγουρα ο τελικός, όπως και να διατηρήσει την 3η θέση στην συνολική βαθμολογία, πίσω από την Πενιαρόλ και τη Νασιονάλ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Πενιαρόλ, τέσσερις για τη Ντεφενσόρ και μία ισοπαλία, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο».

Σε καλή κατάσταση η Πενιαρόλ, η οποία παρά την κατάκτηση του Απερτούρα δεν έδειξε χαλάρωση στο Intermedio, όντας, τουλάχιστον προς ώρας, το «αφεντικό» στην Ουρουγουάη. Παρ’ όλα αυτά, η κυπελλούχος Ντεφενσόρ δεν είναι εύκολος αντίπαλος και είναι από τη μεριά της απόλυτα δίκαια στην συνολική βαθμολογία στην 3η θέση, πίσω από τα δύο «μεγαθήρια» της χώρας.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.008 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x