ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Κόλο Κόλο – Ο΄Χίγκινς       

Χιλή: Κόλο Κόλο – Ο΄Χίγκινς       
Spread the love

Στο «Μονουμεντάλ» το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Κόλο Κόλο στην 4η θέση και το -5 από την κορυφή και από δραματικό 2-1 την περασμένη εβδομάδα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την συμπολίτισσα Ουνιόν Εσπανιόλα. Στην 9η θέση η Ο΄Χίγκινς και από νίκη και αυτή στην επανέναρξη φιλοξενώντας την Κοπιαπό.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Δραματικό 2-1 για την Κόλο Κόλο την περασμένη εβδομάδα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την συμπολίτισσα Ουνιόν Εσπανιόλα, με το οποίο βρέθηκε στην 4η θέση όπως προαναφέρθηκε και στο -5 από την κορυφή. Το πέναλτι του Παλάσιος στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου αυτό που έδωσε το προβάδισμα στην Κόλο Κόλο στο ντέρμπι με την Ουνιόν Εσπανιόλα, με την «απάντηση» όμως της αντιπάλου της στο εξηκοστό έκτο λεπτό. Η Κόλο Κόλο όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, πιέζοντας αρκετά μετά το 1-1, φτάνοντας τελικά στο τρίποντο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με ένα βολέ του Ζαβάλα από το ύψος περίπου του πέναλτι. Στην άλλη πλευρά, απόλυτα δίκαιο 2-0 στην επανέναρξη του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την Κοπιαπό, με το σκορ μάλιστα «φτωχό» βάσει εικόνας και των αρκετών ευκαιριών που είχε η Ο΄Χίγκινς. Με το αποτέλεσμα αυτό επίσης βρέθηκε στην 9η θέση και το -3 από την πρώτη επτάδα.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Κόλο Κόλο, δύο για την Ο΄Χίγκινς και μία ισοπαλία, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μονουμεντάλ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Να τονιστεί, πως οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες πριν 20 περίπου μέρες στο κύπελλο στα ημιτελικά της Νοτιοκεντρικής ζώνης, με 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της Ο΄Χίγκινς και την πρόκριση στην συνέχεια στην Κόλο Κόλο που επικράτησε 3-1 στον επαναληπτικό στο «Μονουμεντάλ».

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την Κόλο Κόλο, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά από την στιγμή που ζορίστηκε αρκετά από την Ουνιόν Εσπανιόλα, ειδικότερα όταν βρίσκει απέναντι της την πάντα υπολογίσιμη Ο΄Χίγκινς, η οποία την προβλημάτισε αρκετά στο κύπελλο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.668 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x