ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Φένιξ – Προγκρέσο

Ουρουγουάη: Φένιξ – Προγκρέσο
Spread the love

Η 7η και τελευταία αγωνιστική του Intermedio ή ενδιάμεσου αν προτιμάτε πρωταθλήματος και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την Φένιξ στην προτελευταία θέση της συνολικής βαθμολογίας, δίνοντας μάχη επιβίωσης, την στιγμή που η Προγκρέσο προσπαθεί για ένα εισιτήριο του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Δύο συνεχόμενες ήττες για την Φένιξ, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, οι οποίες την καθήλωσαν στην προτελευταία θέση της συνολικής βαθμολογίας και φυσικά σε περιπέτειες, με 1-2 αρχικά φιλοξενώντας τη Ντεφενσόρ και απόλυτα δίκαιο 0-2 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της νικήτριας του Απερτούρα, «μεγάλης» Πενιαρόλ. Μπροστά στο σκορ η Πενιαρόλ στο μεταξύ τους ματς στο εικοστό τρίτο λεπτό, ενώ το δεύτερο τέρμα της στο πενήντα έβαλε τέλος ουσιαστικά στο ματς, καθώς όχι μόνο ήταν ανώτερη και έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά και γιατί η Φένιξ ήταν φλύαρη, ανεξήγητα φοβική σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις και καθόλου απειλητική.

Στην άλλη πλευρά, από δύο συνεχόμενες ήττες και η Προγκρέσο, με θετικό πάντως πως δεν έχασε την επαφή της στην συνολική βαθμολογία με τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα. Πρώτη εξ αυτών το 2-4 στην έδρα της Γουόντερερς, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο δωδέκατο λεπτό, ενώ 0-1 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Μαλντονάδο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Φένιξ, μία για την Προγκρέσο και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πάρκε Καπούρο».

Κάθε βαθμός έχει την δική του αξία τόσο για την Φένιξ όσο και την Προγκρέσο. Λεπτές οι ισορροπίες στο τελευταίο τους ματς στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα, εκτιμώντας πως θα κάνουν τα πάντα για ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους δώσει και πολύτιμους βαθμούς αλλά και ψυχολογία, ενόψει του Κλαουσούρα που θα ακολουθήσει στα μέσα Αυγούστου.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 989 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x