ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε – Φορταλέζα   

Βραζιλία: Ατλέτικο Παραναένσε – Φορταλέζα   
Spread the love

Τριπλός ο στόχος της Ατλέτικο Παραναένσε στο σημερινό ματς, θέλοντας όχι μόνο την επιστροφή στις νίκες και την βαθμολογική της ανάκαμψη στο πρωτάθλημα, αλλά και να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό στο κύπελλο μεσοβδόμαδα από την Βάσκο, την στιγμή πάντως, που με νίκη η Φορταλέζα πολύ πιθανό να βρεθεί στην κορυφή.

Αξίζει να τονιστεί, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Η πρώτη εξάδα επίσης στο Κόπα Λιμπερταδόρες, οι έξι ομάδες που ακολουθούν στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες. Άξιο αναφοράς πάντως, πως ο αριθμός συμμετοχών στις δύο διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής αλλάζει και αυξάνεται, ανάλογα με το ποια ομάδα κατακτήσει το κύπελλο και φυσικά του αν κερδίσουν ή όχι ομάδες της Βραζιλίας το Κόπα Λιμπερταδόρες ή το Σουνταμερικάνα ή και τα δύο.

Δύο ήττες στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν για την Ατλέτικο Παραναένσε, με την ομάδα της Κουριτίμπα να «υποχωρεί» στην 12η θέση μετά το 1-2 αρχικά στο Ρίο από την Βάσκο, όπου έπεσε μάλιστα «θύμα» ανατροπής και το 0-2 που ακολούθησε φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Παλμέιρας. Το γλυκό έδεσε με τον οδυνηρό αποκλεισμό που γνώρισε στα προημιτελικά του κυπέλλου, με την Ατλέτικο Παραναένσε  να γνωρίζει την ήττα αρχικά στο Ρίο από την Βάσκο με 1-2, να «ισοφαρίζει» στον επαναληπτικό στη «Λίγκα Αρένα» όπου επικράτησε 2-1, μένοντας εκτός όμως στην διαδικασία των πέναλτι. Επιτυχία πάντως, εκτός συνόρων, οι δύο νίκες σε βάρος της Μπελγράνο (2-1, 2-0) στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, με αντίπαλο πλέον στα προημιτελικά και πάλι ομάδα από την Αργεντινή, την Ράσινγκ.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα για την Φορταλέζα, η οποία μετά το εντυπωσιακό σερί που έτρεχε στο Μπραζιλεϊράο, προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα, όντας πλέον στην 2η θέση και το -2 από την πρωτοπόρο Μποταφόγκο. Σε ρηχά νερά στο μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής στο Ρίο, όπου ηττήθηκε δίκαια 0-2, ενώ 1-2 ακολούθως στο Πόρτο Αλέγκρε από την τοπική Ιντερνασιονάλ. Εκτός συνόρων επίσης, πρόκριση στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα σε βάρος της Ροζάριο Σεντράλ (1-1, 2-1), έχοντας μπροστά της «εμφύλιο» της Βραζιλίας στα προημιτελικά με την Κορίνθιανς.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Ατλέτικο Παραναένσε και δύο ισοπαλίες, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Φορταλέζα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Απρόβλεπτη αλλά πάντα υπολογίσιμη η Ατλέτικο Παραναένσε, η οποία πάντως φέτος δεν είναι τόσο αποτελεσματική εντός έδρας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, την στιγμή που η Φορταλέζα δείχνει πως αρχίζει να μένει από δυνάμεις, με αυτό όμως να μην σημαίνει πως μπορείς να την πας και εύκολα κόντρα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.326 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x