ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Κλαμπ Ρεγκάτας   

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Κλαμπ Ρεγκάτας   
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, με την τοπική Σπορτ να ψάχνει το τρίποντο που πολύ πιθανό να την φέρει στην πρώτη τετράδα, την στιγμή πάντως που η Κλαμπ Ρεγκάτας βρίσκεται, έστω και οριακά, στην επικίνδυνη ζώνη και δίνει μάχη επιβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πανηγυρίσουν την άνοδο και οι ισάριθμες τελευταίες θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.

Το σημερινό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, μετά το εξ αναβολής 1-1 μεσοβδόμαδα στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό, την έδρα της Κλαμπ Ρεγκάτας. Μοιρασμένο και με ευκαιρίες εκατέρωθεν το 1ο ημίχρονο στο ματς στο Μασεϊό, στο οποίο η Κλαμπ Ρεγκάτας άνοιξε το σκορ στο δέκατο τέταρτο λεπτό. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την Σπορτ Ρεσίφε να κυριαρχεί, να ισοφαρίζει με ένα εντός περιοχής διαγώνιο βολέ του Ουέλινγκτον Σίλβα στο εξήντα επτά και να έχει στην συνέχεια αρκετές ευκαιρίες για να πραγματοποιήσει την ανατροπή. Μεγάλος πρωταγωνιστής όμως και αυτός που κράτησε το 1-1, ήταν ο γκολκίπερ της Κλαμπ Ρεγκάτας, Ματέους Αλμπίνο, ο οποίος κατέβασε, χωρίς υπερβολή, μετά την ισοφάριση της Σπορτ Ρεσίφε μέχρι το φινάλε, τα ρολά.

Επτά βαθμοί για την Σπορτ Ρεσίφε στα τρία τελευταία της ματς στο πρωτάθλημα, έχοντας προηγηθεί του 1-1 με την Κλαμπ Ρεγκάτας, το 3-2 φιλοξενώντας την Ιτουάνο όπου πραγματοποίησε την ανατροπή και το σπουδαίο 2-0 στο «Ρεσακάντα» της Φλοριανόπολις κόντρα στην τοπική και πάντα υπολογίσιμη Αβαΐ. Στην αντίπερα όχθη, 12 συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη για την Κλαμπ Ρεγκάτας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Σπορτ και μία για την Κλαμπ Ρεγκάτας, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Ρεσίφε, σε όλες τις διοργανώσεις (2η κατηγορία, Κόπα Ντο Νορντέστε).

Εκτίμηση μου, πως αν η Σπορτ είναι πιο εύστοχη σε σχέση με το ματς στο Μασεϊό, θα καταφέρει να πάρει, εύκολα ή δύσκολα, το τρίποντο. Επιπλέον, το σημερινό δείχνει να είναι το θεωρητικά πιο βατό για την Σπορτ σε σχέση με την πεντάδα αγώνων που ακολουθεί, όπου η ομάδα του Ρεσίφε θα φιλοξενήσει την Γκοϊάς και την Σεαρά και θα δοκιμαστεί στις έδρες της Μιρασόλ, της Παϊσαντού και της πρωτοπόρου Νοβοριζοντίνο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.566 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x