ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ιντερνασιονάλ – Κουιαμπά    

Βραζιλία: Ιντερνασιονάλ – Κουιαμπά    
Spread the love

Στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, με την Ιντερνασιονάλ σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, φιλοξενώντας την Κουιαμπά, ψάχνοντας το τρίποντο που θα της δώσει την δυνατότητα να μειώσει την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη εξάδα.

Αξίζει να τονιστεί, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Η πρώτη εξάδα επίσης στο Κόπα Λιμπερταδόρες, οι έξι ομάδες που ακολουθούν στο Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες. Άξιο αναφοράς πάντως, πως ο αριθμός συμμετοχών στις δύο διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής αλλάζει και αυξάνεται, ανάλογα με το ποια ομάδα κατακτήσει το κύπελλο και φυσικά του αν κερδίσουν ή όχι ομάδες της Βραζιλίας το Κόπα Λιμπερταδόρες ή το Σουνταμερικάνα ή και τα δύο.

Δέκα βαθμοί στα τέσσερα τελευταία της ματς στο πρωτάθλημα για την Ιντερνασιονάλ, η οποία αρχίζει να ανεβαίνει βαθμολογικά, προσπαθώντας να καλύψει την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη εξάδα. Στην 9η θέση πλέον, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα και στο -7 από την πρώτη εξάδα, έχοντας μάλιστα τρία ματς λιγότερα από την 6η στον βαθμολογικό πίνακα Μπαΐα. Τέσσερις βαθμοί σε δύο ματς με την Κρουζέιρο, με 1-0 στο Πόρτο Αλέγκρε και 0-0, έστω και με σύμμαχο την τύχη στο Μπέλο Οριζόντε, 3-1 στο εκτός έδρας ντέρμπι Γκαούσο με την Ζουβεντούδε, ενώ 2-1 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας την Φορταλέζα. Μοιρασμένο το 1ο ημίχρονο στο ματς με την Φορταλέζα, με την Ιντερνασιονάλ μπροστά στο σκορ στο είκοσι και την ισοφάριση για την αντίπαλο της στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό, μετά από ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ Άνθονι. Ανώτερη πάντως στην επανάληψη η Ιντερνασιονάλ, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες και δύο δοκάρια, φτάνοντας δίκαια στο 2-1 επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί για την Κουιαμπά σε δύο εντός έδρας ματς στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, απολογισμός όμως ο οποίος δεν ήταν ο επιθυμητός, καθώς μετά το 2-1 αρχικά σε βάρος της Κρισιούμα, μάλιστα με ανατροπή, το 0-0 με την Ζουβεντούδε είναι θεωρητικά αποτυχία. Ελαφρώς καλύτερη αλλά ταυτόχρονα φλύαρη και άστοχη με την Ζουβεντούδε, με την Κουιαμπά πλέον, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην προτελευταία θέση και στο -5 από την γραμμή της παραμονής.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο Πόρτο Αλέγκρε, με 0-0 το 2021, 1-0 για την Ιντερνασιονάλ το 2022 και επικράτηση με 2-1 για την Κουιαμπά το 2023.

Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη λόγω της βελτίωσης που έχει το τελευταίο διάστημα η Ιντερνασιονάλ αλλά και του παράγοντα έδρα ο «άσος». Παρ’ όλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου και πιο συγκεκριμένα το over 2.5, θέλοντας να ρισκάρω στο 2,25 ακόμα και αν δεν επαληθευτεί, παρά στο 1,55 της Ιντερνασιονάλ.  

(Visited 1.000 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x