ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Γιούνγκ Μπόις- Άστον Βίλα

Τσάμπιονς Λιγκ: Γιούνγκ Μπόις- Άστον Βίλα
Spread the love

Σαράντα δυο χρόνια μετά την στέψη της ούσα πρωταθλήτρια Ευρώπης η Άστον Βίλα επιστρέφει στο Champions League με ένα ταξίδι στην Ελβετία για να αντιμετωπίσουν την Γιούνγκ Μπόις.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι , είναι η 11η Εγγλέζικη ομάδα που θα αγωνιστεί στον θεσμό, τερμάτισε 4η πέρσι στην Premier League , το καλύτερο πλασάρισμα στην μεγάλη κατηγορία από το 1996, ενώ έχει πραγματοποιήσει και πολύ καλή εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα έχοντας μαζέψει 9 βαθμούς στο πρώτο “καρέ” των αγώνων με μόλις μια ήττα από την Άρσεναλ.

Μάλιστα στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους μπροστά στο κοινό τους επικράτησαν με 3-2 της Έβερτον πετυχαίνοντας μια σπουδαία ανατροπή αφού στο πρώτο ημίωρο του αγώνα έχαναν με 0-2. Την παράσταση εκτός από τον Όλι Γουότκινς ( 2) έκλεψε και ο 20χρονος Κολομβιανός επιθετικός Τζον Ντουράν ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο φινάλε με πανέμορφη εκτέλεση.

Πέρσι μετά από μια στείρα 10έτια επέστρεψαν στα Κύπελλα Ευρώπης φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Conference League όπου τους άφησε εκτός ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ μετέπειτα Κυπελλούχο Ευρώπης και μάλιστα με δυο νίκες.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε φάση ομίλων στα Κύπελλα Ευρώπης για 4η φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Πέρσι τερμάτισε πίσω από την Μ.Σίτι και την Λειψία και υποβιβάστηκε στο Europa League όπου αποκλείστηκε άμεσα από την Σπόρτινγκ.Λ.

Το οξύμωρο είναι πως ενώ μιλάμε για την ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα πέρσι για 6η φορά στα τελευταία εφτά χρόνια εντούτοις φέτος έχουν ξεκινήσει απαίσια στην Ελβετική Λίγκα όπου ακόμη δεν έχουν κάνει σεφτέ με νίκη.

Πιο συγκεκριμένα μετράνε τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στα έξι πρώτα τους παιχνίδια με 14 γκολ παθητικό!

Προϊστορία: Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά απόψε στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Η εξόρμηση των “Χωριατών” στην Βέρνη είναι πονηρή και μπορεί να κρύβει παγίδες. Μην ξεχνάμε πως η Άστον Βίλα έχει κερδίσει μόλις 2/11 ευρωπαϊκούς εκτός έδρας αγώνες της με πιο πρόσφατη την ήττα στο Φάληρο που σφράγισε και τον αποκλεισμό τους από τον τελικό.

Η Άστον Βίλα δεν έχει κρατήσει μηδέν παθητικό εδώ και 12 αγώνες η δε Γιούνγκ Μπόις έχουν σκοράρει εντός έδρας απέναντι σε Μ.Σίτι, Λειψία και Ερυθρό Αστέρα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2 + Goal

(Visited 341 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x