ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Βίλα Νόβα – Σαπεκοένσε    

Βραζιλία Β΄: Βίλα Νόβα – Σαπεκοένσε    
Spread the love

Σπουδαίο ματς στο «Ονέσιο Μπρασιλέιρο Αλβαρένγκα» ή αλλιώς «ΟΜΠΑ» στην Γκοϊανία, με την τοπική Βίλα Νόβα να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην πρώτη τετράδα, την στιγμή πάντως που η Σαπεκοένσε είναι οριακά εντός της επικίνδυνης ζώνης και δίνει μάχη επιβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πανηγυρίσουν την άνοδο και οι ισάριθμες τελευταίες θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.

Σε ρηχά νερά η Βίλα Νόβα την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μπρούσκε, στο οποίο ηττήθηκε 1-3, όντας μάλιστα πίσω στο σκορ από το πρώτο μόλις λεπτό, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το γήπεδο της. Στην 5η θέση πάντως του βαθμολογικού πίνακα, αήττητη στο «σπίτι» της και με το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ στην κατηγορία, μετρώντας δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 13 ματς στο «ΟΜΠΑ», ψάχνοντας σήμερα το τρίποντο που θα την φέρει όπως προαναφέρθηκε στην πρώτη τετράδα. Στην άλλη πλευρά, νίκη με ανατροπή για την Σαπεκοένσε την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Σεαρά (2-1), με την ομάδα του Σαπεκό να δείχνει πως έχει σφυγμό όταν βρέθηκε πεσμένη στο καναβάτσο, όντας αήττητη για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές.

Προϊστορία: Δύο λευκές ισοπαλίες, στις ισάριθμες μονομαχίες της Βίλα Νόβα και της Σαπεκοένσε την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία, το 2022 και το 2023, ενώ 1-1 στο ματς του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας στην «Αρένα Κοντά» του Σαπεκό.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική στο «σπίτι» της η Βίλα Νόβα και αήττητη στο «ΟΜΠΑ», την σκληρότερη έδρα της κατηγορίας, αλλά πολύ σκληρή, τουλάχιστον όπως δείχνει το τελευταίο διάστημα, για να «πεθάνει» η Σαπεκοένσε. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», εκτιμώντας πως πολύ πιθανό ο παράγοντας έδρα να κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.023 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x