ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μποταφόγκο – Σάο Πάολο   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μποταφόγκο – Σάο Πάολο   
Spread the love

Στο «Ενζενιάο» του Ρίο, ο πρώτος «εμφύλιος» της Βραζιλίας ανάμεσα στη Μποταφόγκο και την Σάο Πάολο για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Μορουμπί».

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με τη νικήτρια του Φλαμένγκο – Πενιαρόλ.

Ο δεύτερος συνεχόμενος «εμφύλιος» για τη Μποταφόγκο, μετά από αυτόν με την Παλμέιρας στην φάση των «16», εκεί όπου επικράτησε 2-1 αρχικά στο Ρίο και αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας στον επαναληπτικό στο «Αλιάνζ Πάρκε». Εντός συνόρων, δύο συνεχόμενα πολύτιμα τρίποντα στο πρωτάθλημα για τη Μποταφόγκο στο «Ενζενιάο», όντας πλέον στην κορυφή και στο +3 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Παλμέιρας, μετά το 2-0 σε βάρος της Φορταλέζα και το 2-1 κόντρα στην Κορίνθιανς.

Στην άλλη πλευρά, πρόκριση σε βάρος της σπουδαίας Νασιονάλ στην φάση των «16», με την Σάο Πάολο να επικρατεί 2-0 στον επαναληπτικό στο «Μορουμπί», μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο Μοντεβιδέο. Εντός συνόρων, στην 5η θέση του Μπραζιλεϊράο μετά το πρόσφατο 1-0 στο Μπέλο Οριζόντε σε βάρος της τοπικής Κρουζέιρο, ενώ αποκλεισμός στα προημιτελικά του κυπέλλου από την Ατλέτικο Μινέιρο (0-1, 0-0), αδυνατώντας να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μποταφόγκο, ισάριθμες για την Σάο Πάολο και μία ισοπαλία, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Ρίο.

Σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα η Μποταφόγκο, ενώ απρόβλεπτη αλλά πάντα υπολογίσιμη η Σάο Πάολο, επιλέγοντας να «κρυφτώ» πίσω από ειδικό στοίχημα τερμάτων, παρά να πάρω ρίσκο με σημείο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.062 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x