ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλαμένγκο – Πενιαρόλ   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλαμένγκο – Πενιαρόλ   
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά» η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Φλαμένγκο και την σπουδαία Πενιαρόλ για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο.

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με τη νικήτρια του Μποταφόγκο – Σάο Πάολο.

Πρόκριση σε βάρος της Μπολίβαρ στην φάση των «16» για την Φλαμένγκο, η οποία επικράτησε 2-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μαρακανά» και ηττήθηκε 0-1 στον επαναληπτικό στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ. Εντός συνόρων, 1-1 στο ντέρμπι της Κυριακής για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Βάσκο, με την Φλαμένγκο πλέον στην 4η θέση και το -8 από την κορυφή, έστω και με ένα αγώνα λιγότερο από την συμπολίτισσα και πρωτοπόρο Μποταφόγκο.

Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 4-0 για την Πενιαρόλ στην πρώτη μονομαχία της με την Δε Στρόνγκεστ για την φάση των «16» στο Μοντεβιδέο, σκορ με το οποίο «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση, καθώς της έδωσε την δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα τον επαναληπτικό στην Βολιβία όπου γνώρισε «γλυκιά» ήττα με 0-1. Εντός συνόρων, νικήτρια του φετινού Απερτούρα, ήττα στην διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του ενδιάμεσου πρωταθλήματος ή Intermedio από τη «μισητή» Νασιονάλ, ενώ στην 2η θέση του Κλαουσούρα και το -2 από τη Ντανούμπιο μετά την ολοκλήρωση τριών αγωνιστικών στο Κλαουσούρα.

Προϊστορία: Η τρίτη μονομαχία στην ιστορία των δύο σπουδαίων αυτών ομάδων στο Ρίο, με την Πενιαρόλ νικήτρια με το ίδιο σκορ (1-0) στις προηγούμενες δύο, το 1982 και το 2019, αμφότερες στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού προημιτελικού για την Φλαμένγκο, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά για προημιτελικό Κόπα Λιμπερταδόρες κόντρα στην σπουδαία Πενιαρόλ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 936 times, 170 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x