Spread the love

Μεγάλη ανάγκη για νίκη έχει η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχοφεν στο παιχνίδι του “Philips Stadion” που υποδέχεται την σούπερ επικίνδυνη Σπόρτινγκ Λισαβώνας…

Χωρίς βαθμούς στο …σακούλι η Αϊντχοφεν (πρωταθλητρια Ευρώπης το 1988) που αποψε έχει αναγκη τους τρεις βαθμούς εαν θέλει να κάνει κάτι καλό στον ομιλο της διοργάνωσης. Η ήττα 3-1 από τη Γιουβέντους στην Ιταλία την πρώτη αγωνιστική υποχρεώνει απόψε την ομάδα του Πέτερ Μποζ να κυνηγήσει τη νίκη απέναντι σε μία από τις πιο φορμαρισμένες και προικισμένες με ποιότητα ομάδες στην Ευρώπη.

Πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ σχεδον εντυπωσιασε στη φάση των ομίλων οπου τερμάτισε 2η πίσω από Αρσεναλ και πανω από Λανς και Σεβίλλη ομως στα νοκ άουτ αποκλειστηκε απο την μετεπειτα φιναλίστ Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-1, 0-1) . Είναι η συν τοις άλλοις περσινή πρωταθλήτρια Ολλανδίας και φαβορί και για τον φετινό τίτλο της “Eredivisie”

Συγκεκρινενα μετά από επτά αγωνιστικές δεν έχει απώλεια με 7/7 νίκες (ολες από δύο γκολ διαφορά και πάνω) και τερματα 25-4 (καλύτερη επίθεση και άμυνα). Το Σαββατο επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Βίλεμ με απλή διαχείριση της δεδομένης ανωτερότητάς της, είναι στο συν πεντε απο Ουτρέχτη και Αλκμααρ και συν εντεκα απο Αγιαξ και Φεγενορντ (που εχουν παιξει ομως λιγοτερα ματς). Αποψε εκτος ο διεθνης Μεξικανός εξτρέμ Λοσάνο κι ακραίοι μπακ Οπγκααρντ και Ντεστ.

Οσο για την αναμφίβολα καλύτερη Πορτογαλική ομάδα την τρέχουσα δεκαετία Σπόρτιγκ Λισαβώνας του Ρουμπεν Αμορίμ, και φέτος …σπάει όλα τα “κοντέρ” με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά της. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μία φύσει επιθετική ομάδα που σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Έχει βελτιωθεί και στην άμυνα, για την ακρίβεια δεν έχει δεχτεί γκολ στα έξι πρόσφατα επίσημα παιχνίδια της, πέντε στο πρωτάθλημα συν το νικηφόρο 2-0 εντός έδρας επί της Λιλ.

Προέρχεται απο το άνετο 3-0 που επικράτησε εντος έδρας της Εστοριλ για το πρωτάθλημα, το πρώτο ματς μετά απο επτά συνεχόμενα που δεν βρήκε δίχτυα το αστέρι των “λιονταριών”, ο Σουηδος φορ Βίκτορ Γκιέκερες! Σε επτά αγωνιστικες στην Πορτογαλία μετράει ισαριθμες νίκες (25-2 γκολ!), απο αυτές κράτησε το μηδεν στην αμυνα της στις πεντε προσφατες! Εκτός αποψε οι σημαντικοί μεσοεπιθετικοι Πέδρο Γκονσάλβες και Εντουαρντς.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Δύο φορές έχουν παιξει στα κυπελλα Ευρώπης, συγκεκριμενα σε όμιλο του Europa League 2019-20, με την καθε ομαδα να επικρατρεί εντος έδρας (3-2 η Αϊντχόφεν , 4-0 η Σπόρτινγκ. Αρνητικο το προσημο της Αϊντχόφεν κόντρα σε ομάδες της Πορτογαλία (4-7-6) , ιδιαιτέρως θετικο της Σπορτινγκ κοντρα σε Ολλανδους στα κυπελλα Ευρωπης (12-3-5)

PSV Eindhoven: Benitez; Mauro Junior, Flamingo, Boscagli, Dams; Schouten, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Tillman

Sporting Lisbon: Israel; Debast, Goncalo Inacio, Diomande; Quenda, Morita, Hjulmand, Nuno Santos; Trincao, Gyokeres, Geny Catamo

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 γκολ (5 σερι η Σπορτινγκ,3 στα 5 προσφατα η Αϊντοφεν)

(Visited 422 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x