Uncategorized

Champions League: Άστον Βίλα- Μπάγερν Μονάχου

Champions League: Άστον Βίλα- Μπάγερν Μονάχου
Spread the love

Οι “Χωριάτες” δίνουν απόψε τον πρώτο εντός έδρας αγώνα τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης από το μακρινό 1983 απέναντι στους Βαυαρούς οι οποίοι έχουν αμφίβολο τον γκολτζή τους τον Χάρι Κέιν του οποίου την συμμετοχή θα αποφασίσει την ύστατη στιγμή ο Κομπανί.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε μια εύκολη πρεμιέρα στην Βέρνη αφού επικράτησαν με 3-0 της Γιούνγκ Μπόις και εάν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια ενδεχομένως το σκορ να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η μόνη Εγγλέζικη ομάδα που έχει πετύχει back to back νίκες στην εκκίνηση του θεσμού είναι η Λέστερ από το 2016 και ο αποψινός αγώνας θα βρει την Άστον Βίλα σε ένα καλό momentum το οποίο μεταφράζεται σε 7/8 νίκες με πιο πρόσφατο “θύμα” της την νεοφώτιστη Ίπσουϊτς την οποία και “λύγισε” με 2-1 εκτός έδρας.

Στην Ευρώπη πέρσι αγωνίστηκαν στο Conference League όπου μέτρησαν 6/6 εντός έδρας , στην επιστροφή τους μετά από 13 χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης, πριν πέσουν στον μετέπειτα κάτοχο του θεσμού Ολυμπιακό και τον “δήμιο” τους Γιουσέφ Ελ Καμπί.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Έμερι έχει κερδίσει την Μπάγερν Μονάχου δυο φορές ενώ έχει χάσει μόλις 3/20 παιχνίδια του στην φάση των ομίλων αλλά αντίστοιχα η μια από αυτές τις ήττες ήταν από τους Βαυαρούς το 2017 όταν ο ίδιος καθόταν στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι: Τζον ΜακΓκιν, Μίνγκς, Μπουμπακάρ Καμαρά και Μάτι Κας είναι εκτός δράσης.

Η Μπάγερν ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με τρομερή αυτοπεποίθηση αφού στην πρεμιέρα κατέγραψε δυο ιστορικά ρεκόρ στην διοργάνωση επικρατώντας με 9-2 (!) της άτυχης Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι Βαυαροί έγιναν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει 9 γκολ σε ένα 90λεπτο στον θεσμό και η πρώτη ομάδα επίσης που είχε 19 σουτ στην αντίπαλη εστία.

Το 100% νικηφόρο ξεκίνημα του Κομπανί – με τα 30 γκολ σε 7 αγώνες- διεκόπη την περασμένη αγωνιστική στο 1-1 που έφερε η … ισόβια πρωταθλήτρια απέναντι στην κάτοχο της Μπουντεσλίγκα Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Μιας και μιλάμε για ρεκόρ αξίζει να αναφερθεί πως η έξι φορές κάτοχος του θεσμού είναι αήττητη σε 41 αγώνες στην φάση των ομίλων εκ των οποίων μάλιστα οι 37 είναι νίκες από τον Σεπτέμβριο του 2017!

Με 12/13 προκρίσεις στα αντίστοιχα τελευταία χρόνια τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά ένα πλασάρισμα στους πρώτους “8” στην νέα έκδοση του θεσμού είναι μέσα στην ατζέντα τους.

Προϊστορία: To 1982 στο Ρότερνταμ η Άστον Βίλα επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

* Αναμένω μάχη και πολλά γκολ με την έννοια πως οι Βαυαροί μετράνε μόλις 4/14 clean sheets φέτος και οι γηπεδούχοι 7/8 Over 2,5 από την δική τους πλευρά.

Η βασική μου επιλογή εδώ θα είναι σε combo το Over 2,5 με το Goal σε απόδοση 1,75.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 + Goal

(Visited 531 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x