ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Nations Laegue: Ελλάδα – Ιρλανδία

Nations Laegue: Ελλάδα – Ιρλανδία
Spread the love

Η Εθνική μας ομάδα θα υποδεχθεί σήμερα (13/10) το βράδυ (21:45) την Εθνική Ιρλανδίας για την 4η αγωνιστική του Β’ ομίλου στην δεύτερη κατηγορία του Nations League.

Η Ελλάδα προέρχεται από μία τεράστια νίκη απέναντι στην Αγγλία το βράδυ της Πέμπτης (10/10) στο Λονδίνο, αλλά και από ένα τραγικό γεγονός, που συνέθλιψε ολόκληρη την χώρα, κυρίως όμως τους ίδιους τους παίκτες. Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού έχει κερδίσει και τις 3 αντιπάλους της και μάλιστα τις δύο εκτός έδρας.

Το αποψινό παιχνίδι είναι σημαντικό για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, δεδομένου ότι η Αγγλία θα κερδίσει εύκολα την Φινλανδία (19:00). Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία είναι 9 για την Ελλάδα, 6 για την Αγγλία, 3 για την Ιρλανδία και 0 για τους Φιλανδούς.

Η Ιρλανδία ηττήθηκε στα 2 πρώτα της παιχνίδια και από εμάς (2-0) και από τους Άγγλους (2-0), μέσα στο σπίτι της. Το βράδυ της Πέμπτης κατάφερε να κερδίσει την ουραγό της βαθμολογίας (2-1) και μάλιστα με ανατροπή, αφήνοντάς την με 0 βαθμούς στον όμιλο.

Στατιστικά και ανάλυση:

1. Ιστορικό αναμετρήσεων (head to head):

• Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, αφού η κλήρωση είχε φέρει τις δύο ομάδες στον ίδιο όμιλο και για τα προκριματικά του Euro2024, όπως και τώρα για τον όμιλο του Nations League. Και στα 3 τελευταία παιχνίδια οι Ιρλανδοί έχουν ηττηθεί, ενώ δεν έχουν καταφέρει ποτέ να μας νικήσουν, ούτε καν σε φιλικό παιχνίδι.

2. Πρόσφατη φόρμα:

• Οι Έλληνες δεν έχουν ηττηθεί στα τελευταία παιχνίδια, με την πιο πρόσφατη ήττα της να έρχεται από την Γεωργία πριν από το Euro, που δεν καταφέραμε να περάσουμε.

• Οι Ιρλανδοί από την άλλη, δεν έχουν καλά αποτελέσματα στα τελευταία του παιχνίδια, εκτός από το πρόσφατο πέρασμά τους από την Φινλανδία.

3. Προβλεπόμενοι σκόρερ:

• Ελλάδα: Ο Βαγγέλης Παυλίδης βρίσκεται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα, τόσο με την Μπενφίκα, όσο και με την εθνική, αφού «εκμεταλλεύτηκε» την απουσία του Ιωαννίδη και μπήκε στο αρχικό σχήμα, πετυχαίνοντας 2 γκολ στο Γουέμπλεϊ.

• Ιρλανδία: Ο Σκλέϊλς, ο Ιρλανδός στόπερ πέτυχε ένα γκολ με την Φινλανδία, ενώ φαίνεται να είναι σε καλή φόρμα, δεδομένης βέβαια και της προσέγγισης παιχνιδιού του Χολγκριμσον, ο οποίος βασίζεται στο ψηλό παιχνίδι και τις σέντρες.

4. Απουσίες:

• Ελλάδα: Επέστρεψε ο Τσιμίκας και ο Κωνσταντέλιας στις προπονήσεις μετά την ίωση που τους ταλαιπώρησε, ενώ εκτός επιλογών του Γιοβάνοβιτς θα είναι ο Κουλιεράκης, που συμπλήρωσε κάρτες. Φυσικά μεγάλη απουσία είναι και αυτή του Φώτη Ιωαννίδη, που ταλαιπωρείται από θλάση και θα είναι εκτός για περίπου 20 μέρες.

• Ιρλανδία: Δεν έχει στην διάθεσή του ο προπονητής τον Σμόλμπόουν της Σαουθάμπτον, λόγω τραυματισμού, καθώς και τον Κόλουμ Οντόουντα.

5. Πιθανές ενεδεκάδες:

• Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρα, Τζόλης, Παυλίδης.
• Ιρλανδία: Κέλεχερ, Οσέα, Κόλινς, Σκέιλς, Μπράντι, Νάιτ, Κούλεν, Ογκμπένε, Αζάζ, Εμποσέλε, Φέργκιουσον.

Η Ελλάδα έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε αυτόν τον όμιλο και η Ιρλανδία είναι σκληρή και ανταγωνιστική, επομένως δεν θα μπουν πολλά τέρματα σε αυτό το παιχνίδι.

Πρόταση: X ή under 3.5

(Visited 337 times, 1 visits today)
About Author

Χρυσουλα Μουρτίκα

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x