ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Αργεντινή – Βολιβία    

Προκριματικά Μουντιάλ: Αργεντινή – Βολιβία    
Spread the love

Σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, η Αργεντινή φιλοξενώντας την 6η στον όμιλο Βολιβία, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και νικήτρια του πρόσφατου Κόπα Αμέρικα, να θέλει την επιστροφή στα τρίποντα, μετά το 1-2 στην Κολομβία και το 1-1 στην Βενεζουέλα στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου προκρίνονται απευθείας οι έξι πρώτες ομάδες, ενώ η 7η θα δώσει μπαράζ με ομάδα άλλης ζώνης. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ένας μόλις βαθμός για την Αργεντινή στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια να δείχνει σημάδια χαλάρωσης από την στιγμή που έχει βαθμολογική άνεση και παρά αυτά τα στραβοπατήματα βρίσκεται στην 1η θέση και σε απόσταση τριών βαθμών από την 2η στον όμιλο Κολομβία. Σε ρηχά νερά και δίκαιο 1-2 αρχικά στη Μπαρανκίγια από την Κολομβία, ενώ 1-1 την περασμένη εβδομάδα στην Βενεζουέλα, σε ένα ματς στο οποίο υπήρχαν με ευκαιρίες εκατέρωθεν παρά τον βαρύ αγωνιστικό λόγω της βροχόπτωσης που προηγήθηκε και το οποίο «έσβησε» μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων. Πιο συγκεκριμένα, το 1-0 για την Αργεντινή στο δέκατο τρίτο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας στην περιοχής της Βενεζουέλας με κοντινό πλασέ του Οταμέντι και το 1-1 με κεφαλιά του συνήθη «ύποπτου» Ροντόν στο εξήντα πέντε.

Στην αντίπερα όχθη, εμφάνιση «Ελ Σιντ» για τους Βολιβιανούς την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Κολομβία, σε ένα ματς στο οποίο η Βολιβία κατάφερε να «τιμωρήσει» την αστοχία των φιλοξενούμενων, κόντρα στην ροή του αγώνα, με τέρμα του Τερσέρος στο πενήντα οκτώ, ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το εικοστό λεπτό. Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Βολιβίας στα προκριματικά, μετά το εμφατικό 4-0 φιλοξενώντας την Βενεζουέλα και το σπουδαίο 2-1 στο Σαντιάγκο σε βάρος της Χιλής, που την έφερε σχεδόν από το πουθενά στην 6η θέση, την στιγμή που για μεγάλο διάστημα έκανε παρέα στην ουρά του ομίλου στην Χιλή και το Περού.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Αργεντινή, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Βολιβία, με 2-0 το 2016 και 3-0 το 2021.

Ειδικό στοίχημα τερμάτων, περνώντας στο στοιχηματικό κομμάτι, χωρίς πολλές αναλύσεις, ψάχνοντας κάτι ελκυστικό.

Εκτίμηση:  Over 3,5

(Visited 1.201 times, 56 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x