ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βραζιλία – Περού    

Προκριματικά Μουντιάλ: Βραζιλία – Περού    
Spread the love

Στο «Μανέ Γκαρίντσα» της Μπρασίλια το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Βραζιλία σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, φιλοξενώντας τους «Ίνκας».   

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου προκρίνονται απευθείας οι έξι πρώτες ομάδες, ενώ η 7η θα δώσει μπαράζ με ομάδα άλλης ζώνης. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Σπουδαίο βαθμολογικά και απόλυτα δίκαιο 2-1 την περασμένη εβδομάδα σε βάρος της παραπαίουσας ή απογοητευτικής σε αυτά τα προκριματικά αν προτιμάτε και ουραγού πλέον Χιλής, με την Βραζιλία να βάζει το νερό στο αυλάκι, ανεβαίνοντας στην 4η θέση, σβήνοντας την αμφιβολία και στους λίγους που πίστευαν πως είχε θέμα πρόκρισης. Πίσω στο σκορ στο ματς στο Σαντιάγκο στο δεύτερο μόλις λεπτό, με την «σελεσάο» όμως ανώτερη και με σημαντικές ευκαιρίες και καθοριστικό το 1-1 στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου από την κεφαλιά του επιθετικού της Μποταφόγκο, Ιγκόρ Ζεσούς. Πιο απειλητική η «σελεσάο» και με υπομονή στην επανάληψη με το 2-1 στο ογδοηκοστό ένατο λεπτό, με τον άλλο επιθετικό της Μποταφόγκο, τον Λουίς Ενρίκε, με ένα εντός περιοχής διαγώνιο σουτ.  Στην άλλη πλευρά, 1-0 για το Περού φιλοξενώντας την Ουρουγουάη, με τους «Ίνκας» να ξεκολλάνε από την τελευταία θέση και να πανηγυρίζουν το πρώτο τους τρίποντο στα προκριματικά, «τιμωρώντας» την φλύαρη αντίπαλο τους δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Βραζιλία, σε ισάριθμα ματς προκριματικών παγκοσμίου την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας το Περού, με 3-0 το 2015 και 2-0 το 2021. Δύο νίκες επίσης σε Κόπα Αμέρικα σε βάρος των «Ίνκας», με 3-1 το 2019 στο «Μαρακανά» και 4-0 το 2021 στο «Ενζενιάο».

Φαβορί η «σελεσάο», επιλέγοντας όμως ειδικό στοίχημα τερμάτων, ψάχνοντας κάτι πιο ελκυστικό.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 939 times, 43 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x