ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Παραγουάη – Βενεζουέλα    

Προκριματικά Μουντιάλ: Παραγουάη – Βενεζουέλα    
Spread the love

Στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο» της Ασουνσιόν το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την 8η στον όμιλο Παραγουάη να φιλοξενεί την 7η στον βαθμολογικό πίνακα Βενεζουέλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου προκρίνονται απευθείας οι έξι πρώτες ομάδες, ενώ η 7η θα δώσει μπαράζ με ομάδα άλλης ζώνης. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Πέντε πολύτιμοι βαθμοί για την Παραγουάη στις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την ομάδα του 62χρονου Αργεντινού, Γκουστάβο Αλφάρο, στο 0-0 τόσο στο Μοντεβιδέο με την Ουρουγουάη όσο και την περασμένη εβδομάδα στο Κίτο με το Εκουαδόρ, ενώ 1-0 ενδιάμεσα αυτών φιλοξενώντας την Βραζιλία. Με στόχο να κρατήσει με κάθε τρόπο το μηδέν στο ματς στο Κίτο με το Εκουαδόρ η Παραγουάη, παρά να απειλήσει, κάτι που στο τέλος κατάφερε, έχοντας κορυφαίο τον γκολκίπερ Φερνάντες.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες για την Βενεζουέλα, με το 0-0 αρχικά κόντρα στην Ουρουγουάη και το 1-1 της περασμένης εβδομάδας με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή να αποτελούν, τηρουμένων των αναλογιών, επιτυχίες. Παρ’ όλα αυτά, τα δεδομένα σε αυτά τα προκριματικά έχουν αλλάξει, τόσο λόγω του καλού ξεκινήματος όσο και των περισσότερων θέσεων που οδηγούν στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου και ενώ υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, αυτοί οι τέσσερις βαθμοί που χάθηκαν είναι, τουλάχιστον προς ώρας, πολύτιμοι. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με την Αργεντινή, παρά μάλιστα τον βαρύ, λόγω της βροχόπτωσης που προηγήθηκε, αγωνιστικό χώρο, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια μπροστά στο σκορ στο δέκατο τρίτο λεπτό, με κοντινό πλασέ του Οταμέντι και την «απάντηση» της Βενεζουέλας στο εξήντα πέντε με κεφαλιά του Ροντόν.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Βενεζουέλα το 2017, ενώ 2-1 για την Παραγουάη το 2021, στις δύο μονομαχίες τους στα πλαίσια προκριματικών παγκοσμίου κυπέλλου την τελευταία δεκαετία στην Ασουνσιόν.

Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για μονομαχία δύο σχεδόν ισάξιων ομάδων. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και στο ότι η πίεση συνεχίζει να αυξάνει στην Βενεζουέλα, όσο συνεχίζει να «υποχωρεί» βαθμολογικά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.073 times, 31 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x