ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Nations League: Σκωτία- Πορτογαλία (Α1)

Nations League: Σκωτία- Πορτογαλία  (Α1)
Spread the love

Σε αντίθετες πορείες οι δυο ομάδες αφού οι μεν Πορτογάλοι μετράνε το απόλυτο σε αυτό το τουρνουά , που μεταφράζεται σε 3/3 νίκες, σε αντίθεση με τους Σκοτσέζους οι οποίοι έχουν ηττηθεί και στα τρία αντίστοιχα δικά τους παιχνίδια και δύσκολα θα παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία.

Οι Σκοτσέζοι αν και προηγήθηκαν στο τελευταίο τους παιχνίδι μέσα στο Ζάγκρεμπ εντούτοις έφυγαν από το γήπεδο και πάλι με σκυμμένο κεφάλι αφού έχασαν με ανατροπή (1-2) από τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Νωρίτερα είχαν ηττηθεί από την αποψινή τους αντίπαλο στην Λισαβόνα και πάλι με το ίδιο σκορ και ανατροπή των Ίβηρων ενώ στο 1ο παιχνίδι τους είχαν χάσει με 2-3 από την Πολωνία εντός έδρας σε ακόμη ένα παιχνίδι με συγκινήσεις και εναλλαγές στο σκορ αφού τότε είχαν “γυρίσει” από το 0-2 σε 2-2 πριν τους εκτελέσει από τα 11 βήματα ο Νίκολα Ζαλέβσκι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Ξεκάθαρα δεν είναι σε καλό φεγγάρι αφού μετράνε μόλις μια νίκη στα τελευταία 15 παιχνίδια τους και αυτή ήταν απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ σε φιλικό ματς το καλοκαίρι.

Οι Ίβηρες προέρχονται από το εύκολο 3-1 επί της Πολωνίας εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική που ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην διοργάνωση.

Νωρίτερα είχαν επιβληθεί τόσο της Σκοτίας όσο και της Κροατίας με το ίδιο σκορ (2-1). Αυτό σημαίνει πως με μια ακόμη νίκη απόψε και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα μπορούν και να βρεθούν από απόψε στα προημιτελικά του θεσμού.

Ήδη, είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο σε νίκες και στα τέσσερα γκρουπ της 1ης κατηγορίας.

Δεν έχουν αναφερθεί απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε το κλασικό “4-3-3” με τον CR7 να ηγείται στην επίθεση αφού έχει σκοράρει και στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια του ομίλου και έχει στόχο να φτάσει τα 1.000 γκολ στην καριέρα του έχοντας ήδη σπάσει το φράγμα των 900!

Προϊστορία: Οι Ίβηρες μετράνε τέσσερις σερί νίκες απέναντι στους Σκοτσέζους σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων η πιο πρόσφατη αυτή του Σεπτεμβρίου στην Λισαβόνα με 2-1. Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία χρονικά νίκη για την Σκωτία ήταν το μακρινό 1980 (!) με 4-1 στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τον Κένι Νταγκλίς να είναι ανάμεσα στους σκόρερ εκείνης της βραδιάς.

Στατιστικά ομάδων:

  • Η Σκωτία έχει σκοράρει σε κάθε αγώνα του Nations League, αλλά έχει επίσης δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της.
  • Η Πορτογαλία έχει σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε αγώνα του ομίλου και παραμένει αήττητη.

Πιθανοί σκόρερ:

  • Πορτογαλία: Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα.Σκωτία: Τσε Άνταμς, Σκοτ ΜακΤόμινει.

 

  • Πιθανές ενδεκάδες: Σκωτία (4-2-3-1): Gordon (τερματοφύλακας), Ralston, Souttar, Hanley, Robertson (αμυντικοί), McLean, Gilmour (μέσοι), Doak, McTominay, Christie (επιθετικοί μέσοι), Adams (επιθετικός). Πορτογαλία (3-4-3): Costa (τερματοφύλακας), Dalot, Dias, Veiga (αμυντικοί), Cancelo, Bernardo Silva, Fernandes, Mendes (μέσοι), Jota, Ronaldo, Leão (επιθετικοί).

 

 

* Η Πορτογαλία παραμένει φαβορί, αλλά η Σκωτία θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την έδρα της για να δυσκολέψει τον αντίπαλο. Με δεδομένο πως οι γηπεδούχοι έχουν σκοράρει σε κάθε παιχνίδι μέχρι τώρα στο γκρουπ αλλά έχουν δεχτεί κιόλας ενώ την ίδια ώρα η αήττητη Πορτογαλία σκοράρει τουλάχιστον δυο γκολ ανά ματς αλλά δέχεται πάντα ένα θα ποντάρω σε combo στο 2ιπλο με goal σε απόδοση τριπλασιασμού.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2+ Goal

(Visited 342 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x