ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Χιλής: Ουατσιπάτο – Πουέρτο Μοντ  

Κύπελλο Χιλής: Ουατσιπάτο – Πουέρτο Μοντ  
Spread the love

Ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά της Νότιας ζώνης του κυπέλλου της Χιλής, στον οποίο η Πουέρτο Μοντ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, μετά το υπέρ 5-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο γήπεδο της.

Να σημειωθεί, πως η φετινή διοργάνωση έχει χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να βρίσκονται στα ενιαία ημιτελικά. Νικήτρια της Βόρειας ζώνης η Κοκίμπο, της Βορειοκεντρικής ζώνης η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, ενώ στον τελικό της Νοτιοκεντρικής ζώνης αναμετρώνται η 2ης κατηγορίας Μαγκαγιάνες και η Κόλο Κόλο και σε αυτόν της Νότιας η Νιουμπλένσε περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού Πουέρτο Μοντ – Ουατσιπάτο.

Επιτυχία και μόνο για την Πουέρτο Μοντ η παρουσία της στα ημιτελικά της Νότιας ζώνης, όντας ομάδα της 3ης κατηγορίας, κόντρα μάλιστα στην απερχόμενη πρωταθλήτρια Χιλής, αφού προηγουμένως ξεπέρασε το εμπόδιο της Τεμούκο (Β΄). Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 2-0 αρχικά στην πρώτη μονομαχία της στο γήπεδο της, ενώ ήττα με 1-2 στον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου της. Στον αντίποδα, η Ουατσιπάτο ζορίστηκε αρκετά στον προηγούμενο γύρο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της 4ης κατηγορίας Ιμπεριάλ, καθώς μετά το 2-1 αρχικά στην έδρα της αντιπάλου της, έπαιξε με την φωτιά στο 0-0 στον επαναληπτικό στο γήπεδο της. Με την φωτιά μάλιστα παίζει και στο πρωτάθλημα, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε βρίσκεται στην 14η θέση και το +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη, μετά το πρόσφατο 1-2 φιλοξενώντας την Κόλο Κόλο.

Μπροστά στο σκορ στο πρώτο μεταξύ τους ματς η Πουέρτο Μοντ στο δέκατο έκτο λεπτό, ενώ το 1-1 για την Ουατσιπάτο στο είκοσι οκτώ. Η χαρά της πάντως κράτησε μόλις ένα λεπτό, καθώς η Πουέρτο Μοντ βρήκε δίχτυα στην επόμενη της επιθετική προσπάθεια, ενώ βρέθηκε και με προβάδισμα δύο τερμάτων με την συμπλήρωση του 1ου ημιχρόνου. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στην επανάληψη, με την Ουατσιπάτο να ρισκάρει, στην προσπάθεια της φυσικά να μειώσει το σκορ, δίνοντας την δυνατότητα στην Πουέρτο Μοντ να την «τιμωρήσει» στο ογδόντα έξι και να της δώσει την χαριστική βολή δύο λεπτά πριν το φινάλε (5-1). Να τονιστεί, πως δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Ουατσιπάτο με οποιοδήποτε σκορ, αλλά με τέσσερα τέρματα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ουατσιπάτο, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Πουέρτο Μοντ, αμφότερα για το κύπελλο, με 5-3 το 2015 και 3-0 το 2022.

Άγνωστη η αντίδραση της Ουατσιπάτο, καθώς βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, ψάχνοντας σήμερα την πολύ μεγάλη ανατροπή, την στιγμή που τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, κινδυνεύει με υποβιβασμό. Πολύ πιθανό βέβαια, ακόμα και αν δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει την πολύ μεγάλη ανατροπή, να ψάξει για μια νίκη γοήτρου, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει αξία το 1,50 που την συνοδεύει.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 884 times, 85 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x