ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Παλεστίνο – Κόλο Κόλο

Χιλή: Παλεστίνο – Κόλο Κόλο
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε στο πρωτάθλημα της Χιλής και τεράστιο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση στο «Λα Σιστέρνα», με την Παλεστίνο να θέλει να διατηρηθεί στην πρώτη επτάδα, την στιγμή πάντως που με νίκη η Κόλο Κόλο θα βρεθεί εκ νέου στην κορυφή και θα έρθει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Πολύτιμο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Κοκίμπο, με το οποίο η Παλεστίνο διατηρήθηκε στην 6η θέση ή αν προτιμάτε στην πρώτη επτάδα του βαθμολογικού πίνακα. Τα απολύτως απαραίτητα από την Παλεστίνο στο ματς με την Κοκίμπο, στο οποίο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλο της και στο οποίο άνοιξε το σκορ με ένα εντός περιοχής σουτ του Αμπρίγκο στο σαράντα οκτώ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με πέναλτι του Μαρτίνες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην άλλη πλευρά, 1-0 μεσοβδόμαδα σε εξ αναβολής αναμέτρηση στην έδρα της Ουνιόν Λα Καλέρα, με την Κόλο Κόλο να πανηγυρίζει την ένατη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, βάζοντας πλάτη την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε. Στην 2η θέση βέβαια, μετά την χθεσινή νίκη της Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Κατόλικα, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο, το σημερινό, στο οποίο με τρίποντο θα ανακτήσει την κορυφή. Ανώτερη η Κόλο Κόλο στο ματς με την Ουνιόν Λα Καλέρα, στο οποίο δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου και στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν ο Μπολάδος που είχε δύο δοκάρια πριν ανοίξει τελικά το σκορ με κοντινό πλασέ στο εξηκοστό όγδοο λεπτό.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Παλεστίνο, ισάριθμες για την Κόλο Κόλο και δύο ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Σιστέρνα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Επιλογή μου το «διπλό», ποντάροντας στο momentum της Κόλο Κόλο, η οποία θέλει μόνο το τρίποντο για να βρεθεί εκ νέου στην κορυφή, καθώς με ισοπαλία μειονεκτεί στην ισοβαθμία με την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, παρά το γεγονός, πως η Παλεστίνο μπορεί να είναι μεν απρόβλεπτη, αλλά παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος στο «Λα Σιστέρνα». Ελκυστική επίσης και η τιμή που συνοδεύει την Κόλο Κόλο, καθώς για να πω την αλήθεια δεν την περίμενα πάνω από 1,65.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.733 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x