ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Τσικό – Μεντεγίν  

Κύπελλο Κολομβίας: Τσικό – Μεντεγίν  
Spread the love

Στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην τοπική Τσικό και τη Μεντεγίν για τα προημιτελικά του κυπέλλου Κολομβίας, με τον επαναληπτικό το Σάββατο που μας έρχεται στο «Ατανάσιο Χιραρντότ».

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του κυπέλλου Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Τα υπόλοιπα ζευγάρια επίσης, το Ντεπορτίβο Πάστο – Μπουκαραμάνγκα, το  Τζαγκουάρες – Ατλέτικο Νασιονάλ και το ντέρμπι μίσους Αμέρικα Κάλι – Ντεπορτίβο Κάλι.

Επιτυχία και μόνο, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Τσικό στα προημιτελικά, μετά την έκπληξη στην φάση των «16», όπου ξεπέρασε στην διαδικασία των πέναλτι το εμπόδιο της Ριονέγκρο. Βασικός στόχος πάντως η παραμονή, καθώς έχει μπλέξει σε περιπέτειες, όντας λίγο πιο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, καθώς έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο Κλαουσούρα, με πιο πρόσφατη το 0-1 στη Μοντερία από την τοπική Τζαγκουάρες.

Στην άλλη πλευρά, την διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε και η Μεντεγίν για να ξεπεράσει στην φάση των «16» την Τζούνιορ, μετά το υπέρ της 2-0 αρχικά στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» και την ήττα της με 0-2 στον επαναληπτικό στη Μπαρανκίγια. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα επίσης, το πρόσφατο 1-1 για το πρωτάθλημα Κλαουσούρα στη Μπογκοτά με την Σάντα Φε, με το οποίο βρέθηκε στην 13η θέση και το -5 από την πρώτη οκτάδα που θα συνεχίσει στα πλέι οφ.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Τσικό, δύο για τη Μεντεγίν και μία ισοπαλία, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ιντεπεντένσια».

Βασικός στόχος για την Τσικό η παραμονή, αλλά η ομάδα της Τούνχα δεν θα πει όχι σε μια ένα έκπληξη στο κύπελλο. Η Τσικό πάντως είναι ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι, με τη Μεντεγίν όχι μόνο να είναι το φαβορί στο μεταξύ τους ζευγάρωμα, αλλά να στρέφει λογικά και την προσοχή της περισσότερο στο κύπελλο, από την στιγμή που δείχνει να χάνει το τρένο των πλέι οφ στο πρωτάθλημα. Το 2,60 που συνοδεύει τους φιλοξενούμενους, αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 933 times, 7 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x