Στο Etihad η πρωταθλήτρια Αγγλίας υποδέχεται την Σπάρτα Πράγας με τις δυο ομάδες να συναντιούνται απόψε για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα Κύπελλα Ευρώπης και να έχουν ίδια συγκομιδή βαθμών ( 4) στην εκκίνηση τους στην νέα αυτή έκδοση του θεσμού.
Οι “πολίτες” θέλουν να επεκτείνουν το αήττητο τους σε όλες τις διοργανώσεις στους 12 αγώνες ενώ στην Πρέμιερ Λιγκ παραμένουν πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα μετά και την ήττα της Άρσεναλ στο Vitality.
Την περασμένη αγωνιστική με τον γνωστό πλέον ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Στόουνς πήραν 2ιπλο στο Molineux με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Γουλβς ( 1-2).
Δραματική νίκη σε ένα ματς που είχαν 80% κατοχή μπάλας , 22 σουτ και 18 κόρνερ!
Νέο ορόσημο – ρεκόρ για την Premier League με 31 αγώνες αήττητου ( 25-6-0) και εάν δεν χάσουν απόψε θα καταρρίψουν ακόμη ένα ρεκόρ με 26 διαδοχικά ματς αήττητου στην διοργάνωση του Champions League.
Πριν την σέντρα με τους Τσέχους μετράνε 17/25 νίκες στον θεσμό ενώ συνάμα θα σπάσουν και το σχετικό ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης με 32 ματς αήττητου στα εντός έδρας παιχνίδια της στην διοργάνωση.
Ο Γκουαρδιόλα δεν μπορεί βέβαια να υπολογίζει στις υπηρεσίες των: Ρόδρι- Ντε Μπρούινε οι οποίοι είναι μακρόχρονα τραυματίες ενώ για απόψε δεν υπολογίζεται και ο Γουόκερ με τον πιτσιρικά Λιούις να τον αντικαθιστά στο δεξί άκρο της άμυνας.
Οι πρωταθλητές Τσεχίας αγωνίζονται για πρώτη φορά στον θεσμό μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες οπότε η εκκίνηση τους με συγκομιδή 4 βαθμών στις δυο πρώτες αγωνιστικές δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Αφού ξεπέρασαν λοιπόν τα εμπόδια της Σάμροκ Ρόβερς και Μάλμε στα προκριματικά στην συνέχεια έλαμψαν στην πρεμιέρα τους με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Ζάλτσμπουργκ για να έλθει την περασμένη αγωνιστική η ισοπαλία στην Γερμανία απέναντι στην Στουτγάρδη (1-1).
Εντός των τειχών έχουν κάνει κάποιες γκέλες αφού δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε δυο ταμπλό και ειδικά σε αυτό το επίπεδο αλλά παραμένουν σε απόσταση βολής στο -3 από την κορυφή και την Σλάβια Πράγας.
Προϊστορία: Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά την σεζόν 2013/14 για την ίδια διοργάνωση με την Μ.Σίτι να μετράει δυο νίκες με 4-2 εντός και 3-0 εκτός έδρας αντίστοιχα.
Εκτιμώμενα γκολ (xGoals):
- Μάντσεστερ Σίτι: 2.8
- Σπάρτα Πράγας: 0,9 .
Αναμενόμενοι Σκόρερ & Ασίστ
- Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι το πρώτο φαβορί για σκόρερ, έχοντας σημειώσει ήδη 11 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 1,60 οι δυο προσπάθειες στην αντίπαλη εστία ( το λες και δώρο) και στο 1,95 να σκοράρει δις απόψε. Ο Τζακ Γκρίλις , εξαιρετικές σέντρες από τα άκρα μπορεί να βοηθήσει σε ασίστ .
* Τα μισά από τα έξι τελευταία παιχνίδια της Μ.Σίτι έχουν λήξει με Over 3,5 ενώ έχει κρατήσει μόλις 1/6 clean sheets στα επίσης πιο πρόσφατα ματς της.
Η επιλογή μου εδώ θα είναι στο Goal , απόδοση 2,40. Καλή και επιθετική ομάδα η Σπάρτα Πράγας αξίζει το ρίσκο να βρει δίχτυα απόψε.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal