
Το τελευταίο χρονικά ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Σαν Σίρο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν φέτος να ξεφύγουν από τη μετριότητα…
Δυσκολεύεται τελευταία η Μίλαν να καθαρίσει τα παιχνίδια της και να βρει σταθερότητα. Εχει βρεθει πλεον στο μειον 14 απο την κορυφή, αντικειμενικος της στοχος επομενως ειναι η πρωτη τετραδα για να παιζει και του χρονου Τσαμπιονς λιγκ.
Στα δύο προσφατα ματς παντως οι “ροσονερι” στηριζονται στην αμυνα τους κρατώντας ανεπαφη εστία, πρωτα στο 0-0 εντός με τη Τζένοα που απογοητευσε με την εικονα της και στη συνεχεια το νικηφορο 1-0 στην έδρα της Ελλας Βερονα με το πολυτιμο γκολ του Ολλανδου μεσου Ρέιντερς.
Πολλά προβληματα απουσιων, όλα στο μεσοεπιθετικο κομμάτι για τον κοουτς της Μιλαν Πάουλο Φονσεκα που έχασε και τον Ραφαελ Λεάο με τραυματισμο.
Εκτος παραμενουν οι Πούλισικ, Λόφτους-Τσικ, Μούσα, Οκαφόρ και Γιόβιτς. Πολύ πιθανο το σεναριο του 4-4-2 για τους ‘‘ροσονερι‘‘ καθώς απουσιαζουν Πουλισικ και Λοφτους-Τσικ, αναμετεται επιθετικη δυαδα Μοράτα, Εϊμπραχαμ
Η Ρομα με τη σειρά της έχει συνελθει σε μεγάλο βαθμο μετά από την μεγάλη περιπέτεια που έχει περάσει φέτος ωμε τις συνεχείς αλλαγές προπονητών (Ντε Ρόσι, Ιβαν Γιουριτς και πλεον Κλαουντιο Ρανιέρι)
Στα πεντε προσφατα επισημα παιχνιδια της μετράει τέσσερις νίκες αλλά η … κηλίδα της ήττας με 2-0 στο Κομο (δεχτηκε και τα δυο γκολ απο το 90’ και μετα!) της χάλασε την ανοδικη πορεία.
Προσφατα θριαμβευσε με 5-0 εντος της Πάρμα με δυο γκολ Παουλο Ντιμπαλα (Σαλεμακετς, Παρεδες, Ντοβμπικ τα αλλα τρια) και επανήλθε σε θετική …διαθεση. Απων ο διεθνής Ιταλος μεσος Κρισταντε..
Στατιστικα:
Δύο σερι “clean sheet” η Μιλαν
4/5 Over 2.5 προσφατα η Ρομα σε επισημα ματς
Χωρις εκτος έδρας νικη φςτος στο πρωταθλημα η Ρομα (0-6-5)
Προϊστορια:
Ξεκαθαρα με την έδρα οταν παιζυν στο Σαν Σιρο (42-21-19)
Πιθανές ενδεκκαδες:
Μιλαν: Μενιάν – Έμερσον, Γκάμπια, Τιαό, Τερατσιάνο – Τσουκουέζε, Φοφανά, Ρέιντερς, Χιμένεθ – Μοράτα, Έιμπραχαμ.
Ρομα: Σβίλαρ – Μαντσίνι, Χούμελς, Εντικά – Σαλεμέικερς, Κονέ, Παρέδες, Ανχελίνιο – Ντιμπάλα, Ελ Σααράουι – Ντόβμπικ
ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 γκολ / Χ ημιχρονο