Δυο ομάδες οι οποίες αναπάντεχα πραγματοποιούν κάκιστες πορείες στα εγχώρια πρωταθλήματα τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται μακριά από τους εγχώριους στόχους τους συναντιούνται απόψε στην Γερμανία.
Οι μέρες στις οποίες η Χόφενχαϊμ μαχόταν για ένα πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας στην Μπουντεσλίγκα είναι μακρινές πια αφού το συγκρότημα του Κρίστιαν Ίλτσερ είναι πλέον στην 15η θέση και μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού!
Μάλιστα την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν με 3-1 στο Κίελο της ομώνυμης ομάδας και πήραν βαθειά βαθμολογική ανάσα αφού πριν αριθμούσαν τρεις σερί ήττες και πέντε 90λεπτα δίχως “τρίποντο.
Έχουν χάσει και στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους απέναντι σε Εγγλέζικες ομάδες αφού έχουν χάσει το 2017 από την Λίβερπουλ δις για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και από την Μ.Σίτι εντός και εκτός έδρας στην φάση των ομίλων της επόμενης σεζόν.
Αξίζει να αναφερθεί πως εντός έδρας παραμένουν αήττητοι από την αρχή της σεζόν στο πρωτάθλημα και εκεί έχουν μαζέψει το 83% των κερδισμένων βαθμών τους.
Στην Ευρώπη έχει συμπληρώσει “καρέ” αγώνων δίχως νίκη ( 0-2-2) και με έξι βαθμούς συγκομιδή θα χρειαστούν 4-6 για να προλάβουν το τρένο ενώ την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενηθούν στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ που φιγουράρει στην 3η θέση του πίνακα.
Οι σπερς επίσης βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση στο πρωτάθλημα αφού μετράνε μόλις 1/10 νίκες στην μεγάλη κατηγορία και αυτή απέναντι στην ουραγό Σάουθαμπτον. Η πίεση είναι πλέον έντονη στο πρόσωπο του Ποστέκογλου ο οποίος εάν δεν πάρει την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στην Λίβερπουλ θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας.
Αν δε συνεχίσουν σε αυτό τον ρυθμό στο πρωτάθλημα δεν αποκλείεται στο τέλος να μπλέξουν σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή (!) τους στην κατηγορία.
Ντεφορμέ και στο φινάλε του 2024 στην Ευρώπη αφού δεν κέρδισαν σε κανένα από τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια τους ( Γαλατά 2-3, Ρόμα 2-2, Ρέιντζερς 1-1) με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην 9η θέση και πλέον χρειάζονται 4 βαθμούς στα δυο εναπομείναντα ματς για να είναι σίγουροι στην 8άδα. Την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν την Έλφσμποργκ η οποία στην παρούσα φάση είναι 25η.
Ούτε έναν, ούτε δυο αλλά 13 (!) παίκτες έχει στο απουσιολόγιο του ο Ποστέκογλου με τους: Βικάριο, Σολάνκε, Μπρένταν Τζόνσον, Μπισούμα να είναι οι πιο ηχηρές απουσίες του.
Προϊστορία: Οι δυο ομάδες δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά ως αντίπαλοι στα Κύπελλα Ευρώπης.
* Δίνω ένα ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους αλλά και πάλι θεωρώ ρίσκο να επιλέξω σημείο και θα διαλέξω το Over 2,5 αφού περιμένω άναρχο ματς και από τις δυο πλευρές.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5