Ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των «16» στο Σαντιάγκο, με την 2ης κατηγορίας Κουρικό να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, μετά το υπέρ της 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο γήπεδο της.
Να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του κυπέλλου της Χιλής δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση επικράτησης της Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.
Κοντινό πλασέ του Νικολάς Φερνάντες και 1-0 για την Κουρικό στο πρώτο ματς στο τριάντα τρία, με το Μπουσταμάντε να διαμορφώνει το 2-0 στο τεσσαρακοστό λεπτό. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεάντρο Φερνάντες, έδωσε την δυνατότητα στην κυπελλούχο Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε να μειώσει στο τεσσαρακοστό τρίτο λεπτό, ενώ μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου για την Κουρικό να φτάσει στο 3-1, αλλά ο Μπουσταμάντε αστόχησε από τα 11 βήματα. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο πάντως στο 2ο ημίχρονο, με το ματς να «σβήνει» και να παραμένει το 2-1.
Να σημειωθεί, πως η Κουρικό τερμάτισε στην 2η θέση του 8ου ομίλου, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην ισοβαθμία με την Κονσεπσιόν, ενώ στην 9η θέση του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας της Χιλής, στο -1 από την πρώτη οκτάδα που συνεχίζει στα πλέι οφ ανόδου. Στην 1η θέση του 7ου ομίλου η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, υπερτερώντας στην ισοβαθμία της Μαγκαγιάνες, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Στην 4η θέση επίσης στο πρωτάθλημα, στο -4 από την κορυφή, έχοντας όμως και δύο ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Κοκίμπο.
Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, μία για την Κουρικό και τρεις ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Σαντιάγκο.
Στοιχηματικά, πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού επαναληπτικού για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, καθώς απουσιάζουν έξι διεθνείς, που ήταν στην αποστολή του χθεσινού ματς των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου στην Βολιβία. Βάθος βέβαια υπάρχει στο ρόστερ της κυπελλούχου Χιλής, αλλά και η Κουρικό απέδειξε στο πρώτο ματς πως παρά την διαφορά κατηγοριών δεν είναι εύκολος αντίπαλος.
Εκτίμηση: Over 2,5