Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στη «Λίγκα Αρένα» της Κοριτίμπα, με την τοπική Ατλέτικο Παραναένσε ενώ ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί, να περνάει βαθιά κρίση, προσπαθώντας σήμερα, φιλοξενώντας την Κουιαμπά, να επιστρέψει στα τρίποντα και να μπει και πάλι σε τροχιά ανόδου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πανηγυρίσουν την άνοδο και οι ισάριθμες τελευταίες θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.
Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-4 την περασμένη εβδομάδα στο «Εριμπέρτο Ούλσε» της Σάντα Καταρίνα από την τοπική Κρισιούμα, με τον αγωνιστικό και βαθμολογικό κατήφορο της Ατλέτικο Παραναένσε να έχει και συνέχεια. Προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ατλέτικο Παραναένσε με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, αλλά απίστευτη η καθίζηση της στην συνέχεια, πολύ πιθανό γιατί πίστεψε πως έχει «καθαρίσει» το ματς, βλέποντας την Κρισιούμα με τέσσερα τέρματα όχι μόνο να πραγματοποιεί την ανατροπή, αλλά να δίνει θριαμβευτικό τόνο στην επικράτηση της. Επτά αγωνιστικές πλέον χωρίς τρίποντο και στο -7 από την πρώτη τετράδα, με το σημερινό ματς, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, να έχει χαρακτήρα «τελικού».
Στην αντίπερα όχθη, 0-2 την περασμένη εβδομάδα στο «Ρεσακάντα» της Φλοριανόπολις από την τοπική Αβαΐ, με την Κουιαμπά να έχει στις έξι πρόσφατες αγωνιστικές, τρία τρίποντα στο γήπεδο της και ισάριθμες ήττες μακριά από αυτό. Δύο γκολ για την Αβαΐ στις ισάριθμες φορές που πέρασε με αξιώσεις την σέντρα, στο είκοσι και το τριάντα πέντε, με το 0-2 στο μεταξύ τους ματς να είναι «μαγική» εικόνα, καθώς η Κουιαμπά είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, με σπουδαιότερη το πολύ άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι του Άλισον Σαφίρα στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου. Στην 8η θέση πάντως του βαθμολογικού πίνακα και το -3 από την πρώτη τετράδα.
Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ατλέτικο Παραναένσε και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κουιαμπά.
Χαμηλό το 1,60 που συνοδεύει την Ατλέτικο Παραναένσε, για ομάδα που περνάει τόσο βαθιά κρίση, ενώ υπολογίσιμος αντίπαλος η Κουιαμπά, παρά το γεγονός πως χάνει μέρος της δύναμης της μακριά από το γήπεδο της.
Εκτίμηση: Over 2,5